Yol güvenliğine kurban oldular

.

.

  • Girê Şehîd Munzur'da işgal amaçlı yapılan yolun güvenliğini sağlamak için harekete geçen Türk askerlerini üç koldan vuran gerilla, 8'ini öldürdü, 3'ünü de ağır yaraladı. 

Türk ordusunu karadan ve havadan yoğun bombardımanına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 23 Türk askerini daha öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) hafta sonu yaptığı açıklamalarla devam eden savaşa dair bilgileri paylaştı:

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde denetim altına alındıktan sonra 7 Eylül günü saat 09.30'da suikast taktiği ve ferdi silahlarla vuruldu. Araziye dağılan Türk askerleri ile yaşanan yoğun çatışmalar sonucu en az 5 Türk askeri öldürüldü. Buradaki çatışmalarda Çayan Goran (Harun Hazır / Wan) ve Şahin Bahoz (Qeddûr Şêx Salih / Kobanê) şehadete ulaştı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 9 Eylül saat 08.45’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 10 Eylül saat 13.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü.

Avaşîn Bölgesi

* Mamreşo’ya bağlı Girê Şehîd Munzur alanındaki işgal amaçlı yapılan yolun güvenliğini sağlamak için harekete geçen Türk askerlerine, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 8 Eylül günü saat 06.30’da eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, ferdi silahlar ve el bombalarıyla 4'ünü yakın mesafeden vurarak öldürdü. İkinci eylem kolu, ferdi silahlar ve el bombalarıyla 2'sini öldürdü. Üçüncü eylem kolu ise ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurarak 2'sini öldürdü, 3'ünü de ağır yaraladı. Arazideki Türk askerleri de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Zap Bölgesi

* Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde 9 Eylül günü 08.00, 16.00 ve 16.30 saatlerinde harekete geçen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle 3 kez vuruldu; 2'si öldürüldü, 1'i yaralandı. 

* Sîda’nın bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 9 Eylül’de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Sîda’nın Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzilerini 10 Eylül saat 08.10’da kimyasal silahlarla bombalamak isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

* Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’nda 11 Eylül saat 06.00’da harekete geçen Türk askerlerine eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, suikast taktiğiyle 1'ini öldürdü. İkinci eylem kolu ise ağır silahlarla vurarak 1'ini öldürdü, 2'sini de yaraladı. 

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 9 Eylül saat 11.20’de Girê Şehîd Axîn alanındaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurdu; 1 mevzi, içindeki 4 askerle birlikte imha edildi. 

Bombardımanlar sürüyor

* Türk ordusu, 9 Eylül’de Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Aryen savaş mevzilerini, 4 kez yüksek şiddetteki taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

* Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, aynı gün 10 kez patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı. 

* Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzileri, 9 ve 10 Eylül’de 9 kez patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 10 Eylül'de 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı. Kullanılan kimyasal gazların yerle temas ettiğinde kırmızı lekeler bıraktığı ve gül kokusu yaydığı tespit edildi. 

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri ve Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 10 Eylül’de 9 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı.

* Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş tünellerine 10 Eylül saat 12.30’da yanıcı maddeler bırakılarak ateşe verildi. 

* Türk ordusu, 9 Eylül’de Sîda Direniş Alanı'nın savaş uçaklarıyla 6 kez bombaladı. 

* Sîda Direniş Alanı, 10 Eylül’de savaş uçaklarıyla 7 kez bombalandı.

* Garê’deki Deriyê Hirçê ve Kanîsarkê alanları, 9 Eylül’de  savaş uçaklarıyla 4 kez bombalandı.

* Garê’nin Girê Zengil alanı ve Qendîl’in Gundê Bukrîskan arazisi, 10 Eylül’de savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın dün de devam etti. 

* Çemço, Sîda ve Şehîd Adil Direniş Alanları, 9 Eylül’de obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. 

* Girê FM, Girê Cûdî ve Sîda Direniş Alanları, 10 Eylül’de  obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. 

* Türk ordusu, Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini 9 ve 10 Eylül'de kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.