Acar, üç ay sonra toprağa verildi

Kader Acar / Destan Botan

Kader Acar / Destan Botan

  • Nisêbîn’de 25 Temmuz’da polis ablukasına alınması ardından üzerindeki bombayı patlatarak şehadete ulaşan YJA Star gerillası Kader Acar’ın cenazesi, Cizre’de toprağa verildi.

Mêrdîn'in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi Sakarya Caddesi üzerindeki bir evin 25 Temmuz’da polis özel harekat ekipleri tarafından ablukaya alınması ardından “teslim ol” çağrılarına karşı üzerindeki bombayı patlatan YJA Star gerillası Kader Acar (Destan Botan) şehit oldu. Ailesi tarafından teşhis edilmesine rağmen DNA eşleşmesinin bekleneceği söylenerek, teslim edilmeyen cenaze, daha sonra Artuklu ilçesindeki Kamor Şehir Mezarlığı’nda bulunan Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi. DNA sonucu 65 gün sonra geldi. DNA sonucunun çıkmasının ardından ailesi, Acar’ın cenazesini almak için Mêrdîn’e geldi. Savcılık işlemlerinin ardından geç saatlerde cenaze defnedildiği yerden çıkarılarak aileye teslim edildi.

Kendi imkanları ile kiraladıkları cenaze aracıyla cenazeyi alan aile, Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesine geçti. Cizîr Asri Mezarlığı’na götürülen Acar’ın cenazesi, abluka altına alınan mezarlıkta sadece ailesi ve bir kısım yakınlarının katılıma izin verilen törenle son yolculuğuna uğurlandı. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.