Alevi kadınlar konferansı 16-17 Ekim'de

Kadın Haberleri —

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

Demokratik Alevi Kadınlar Birliği

  • Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, Almanya’nın Dortmund kentinde "Tarihimizle yüzleşiyor, inancımızla örgütleniyoruz" şiarıyla 16-17 Ekim tarihlerinde konferansa gidiyor.

 

Hafta sonu Dortmund kentinde 3. konferansını gerçekleştirecek olan Demokratik Alevi Kadınlar Birliği, “Ana Fatmalardan Zarifelere, Beselerden Sakinelerin yolunu yürüyenler ve özgürlüğün yol sürenleri olarak tarihimizle yüzleşiyor, inancımızla örgütleniyoruz” diyerek 16-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek konferansa katılım çağrısı yaptı.

Kadının Alevilikteki yerini tartışmak ve bilgi paylaşımında bulunmak için düzenlenecek konferansta öne çıkacak konular şöyle:

* Alevi inancında Ana’nın yeri ve önemi konusu ve buna bağlı olarak Alevi felsefesinde kadının yeri toplumsal yaşamın örülüşünde kadınların rolü. Yaşamda demokratik kültür, örgütlenme ve demokratik otorite olgularında kadının inşacı gücü.

* Alevi inancında kadın ve doğa ilişkisi ve buna bağlı olarak Alevi kadınların yaşam anlayışına kapitalist modernitenin ve devletli sistemin etkisi, doğal toplum ve Demokratik Modernitenin özünün canlandırılması ve yaşatılmasında Alevi kadınların rolü ne olmalı?

Sesi, rengi olalım

İlk gün Melek Uğur Ana ve Didar Can Ana’nın Gulbangıyla başlayacak konferansa HDP Muş Milletvekili Gülistan Koçyiğit de katılacak. Moderatörlüğünü Nurcan Can’ın yapacağı "Alevilikte Ana’nın yeri ve önemi" konulu oturuma Narin Gülçiçek Ana, Cevahir Altınok Ana ve Songül Çelik konuşmacı olarak katılacak. "Alevilikte kadının doğa ilişkisi" konulu oturuma ise DAD Eşbaşkanı Saime Topçu, Yazar ve Akademisyen Dilşah Deniz ve TJK-E üyesi Songül Ömürcan konuşmacı olarak katılacak.

Basına kapalı olarak yapılacak ikinci gün oturumunda ise dergahlardan aktarımlar yapılacak. Alevi kadın çalışmalarının durumu ve yeniden inşası tartışılacak.

Konferans için yapılan açıklamada, “Tüm kamuoyunu bizlerle birlikte tartışmaya katılmaya ve biz Alevi kadınların sesi-rengi olmaya davet ediyoruz” denildi.

Konferansa katılacak olanların koronavirüs salgını nedeniyle aşı kartlarını ya da negatif testlerini birlikte getirmeleri gerektiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.