Ayaküstü ırkçılık saçtı

  •  Ergenekon'dan CHP'ye, oradan Muharrem İnce'ye, derken gözünü AKP'ye diken eski teğmen Mehmet Ali Çelebi'ye dün AKP'nin rozetini takan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayaküstü sohbetinde bir çocuğunun olduğunu öğrenince şöyle şunu emretti: "Devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var."

 

Türk devletinin nüfus projeksiyonlarına göre azalan Türk nüfusuna karşın artan Krüt nüfusunu tehlike olarak gördüğü için yıllardır Türklere 'en az üç çocuk' diye talimat veren AKP'li Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, dün partisine aldığı Ergenekoncu Mehmet Ali Çelebi'nin bir çocuğu olduğunu öğrenince ırkçı tavrını sürdürdü. Erdoğan, "Atatürk'ün askeri" olarak emrine giren Çelebi'ye "Sayıları artırmak lazım, Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye çıkıştı.

Ergenekon'dan tahliye olduktan sonra katıldığı CHP'den istifasının ardında katıldığı Memleket Partisi'nden de ayrılan eski teğmen bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye geçtiğini duyurmuştu. AKP Grup Toplantısı öncesinde, partiye katılmasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çelebi, “Çok olumlu bir görev. Milli konulardaki tutumumuz belli. Benim için çok onurlu bir görev”  dedi.

"Atatürk askeri" olarak katıldı

Daha sonra kürsüde bir konuşma yapan Mehmet Ali Çelebi, "1 milyona yakın asker, polis, korucu silah arkadaşım görevinin başında ben aynı zamanda onların onurunu koruyorum. Temel gerekçem şu Türkiye Cumhuriyet devleti Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki çok cepheli bir varoluş mücadelesi vermektedir. Bu nedenle ben de bir Atatürk askeri olarak Türkiye yüzyılı mücadelesinde yanınızdayım" diye nutuk attı. 

Çocuk sayısını arttır

Çelebi'nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi'nin elini sıktı. Erdoğan ile kürsüye eşiyle birlikte çıkan Çelebi arasında şu diyalog geçti:

Erdoğan: Çocuklar kaç tane?

Çelebi: Bir tane efendim. (Eşini göstererek) Doktora… Kariyer…

Erdoğan: Olmaz ya bu işin kariyeri, çocuk da olmalı… Sayıları artırmak lazım.

Çelebi: Anladım.

Erdoğan: Allah’tan isteyelim… Devam… Çocuk çok önemli… Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var…

Alenen ırkçılık yapıyorlar

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Kürtler 10-15 çocuk yapıyorlardı. Şimdi 5-10 çocuğa düştüler" sözlerini de hatırlatan Beştaş, "Kürtleri sürekli bir nüfus mühendisliği altında gören kafalar dönüp baksın geriye hangi çöplükteler acaba. Ddil uzatma hadsizliğini lanetliyorum" dedi. Erdoğan'ın sözlerinin Kürt halkını hedef aldığını söyleyen Beştaş, şunları söyledi: "Erdoğan PKK'lilerin çocuklarının olmadığını çok iyi biliyor. Kürt nüfusunu kastederek nasyonal bir söz kuruyor aslında. Bunu Kürtler anladı. Partisine dahil ettiği devlet katındaki ortakları olan ulusalcılara da selam çakıyor Çok çocuk sahibi olmayı bir terör faaliyeti olarak görüyorlar. Bu ırkçı bir kafadır. Bu Kürt düşmanı bir kafadır. Bu bir nefret dilidir. Kınıyoruz. Kürt halkı da bu Kürt düşmanlığını çok iyi anlıyor. Mesajları aldık."  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.