Bir, iri ve diri olmalı

Ava Neşe KALP yazdı —

  • Bir hayat memat meselesi. Bu yıl çözemezlerse belli ki çok geç olacak. O yüzden bu yıl her yolu deneyecekler. Dolayısıyla bu, Kürtler için de hayat memat meselesi. Bu yüzden bir, iri ve diri olunması son derece önemlidir.
  • Kürtlere karşı amansız bir savaş sürdürüyorlar. Bu kadar aleni kara para, insan, uyuşturucu, silah ticaretini sevk ve idare etmenin nedeni de bu. Bu ya Kafkas devşirmesi Erdoğan, ya da Arnavut Meral Akşener’in başta kalması için ve başta Kürtler olmak üzere ülkenin ötekilerin bir daha asla bu alana yaklaşmaması için verilen savaştır. 

 

TC’nin Kürtlere karşı savaşı, kuruluşundaki genetiğinden kaynaklanmaktadır. Bu genetik en iyi Doğu Perinçek üzerinden tarif edilebilir. Çocuk yaşta en net hatırladığım anılardan biri, “Doğu Perinçek yine devrimci arkadaşların ismini deşifre etmiş” cümlesidir.
 
Yıllar sonra, onlara takılan Dersimli Kürt, hukuk öğrencisi bir kadınla tanışmıştım. Babası zar-zor Türkçe konuşan bu arkadaş, o zamanlar (2001 olmalı) Diyarbakır Eğitim-Sen tarafından Kürtçe (Kurmanci) basılan bir davetiyeye takmıştı kafayı. Gerçekten ne diyeceğimi bilememiş adeta donmuş kalmıştım. Böyle bir durumda bir Türk’e karşı kuracağınız bir dolu cümle işe yaramıyor. Hukuk öğrencisi birine aptal muamelesi de yapılamazdı. Bu durumu açıklayacak hala da bir kavram bulabilmiş değilim. 
 
İşte Doğu Perinçek ve TC’nin genetiği budur. Sana kendi dilini gönüllü yasaklattıracak bir beyin yıkama süreci sunuyor. Bununla kalmıyor katillerine tapma ilişkisi sağlıyor. Seni asimile etmiyor ötesine geçiriyor. Kendi asimilasyonunu da sana yaptırıyor, daha da ileri götürüp onun yılmaz bekçisi de yapıyor. 
 
Bu genetiğin en nadide parçası olan Perinçek ile ilgili internette çok az ve özenle seçilmiş bilgi olduğunu görmek bu yüzden şaşırtmadı. Perinçek’in sadece kendisi değil, babasının ve hatta dedesinin de derin konumlarının olduğuna işaret ediyor.  Wikipedia’da “Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Apçağa köyünden PTT Müdürü Cemal Perinçek ile Rahime Perinçek'in ve Malatya'nın Balaban köyünden öğretmen İbrahim Olcaytu ile Tunceli'li Firuze Olcaytu'nun torunudur. … Lakabı Hacı Sadıkgil olan aile, … Yargıtay Başsavcı Yardımcılığı ve 16 yıl boyunca Erzincan Milletvekilliği ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan babası” olarak geçiyor.
 
“Malatya’nın Balaban köyü ve Tuncelili Firuze,” kısmı ilginç. Bana göre her şey olur ama 1900’li yıllarda eğer dışarıdan yerleştirilen bir aile değilse, Firuze isminin Dersim’den çıkması ve de Hacı Sadık (Sünni) ailesine gelin gitmesi, valla zor. Büyük bir ihtimalle bunlar da Balkan göçmeni. Babasının bölgede hem hâkim hem de daha sonra milletvekili olarak görev yapması, bunların özel bir aile olduğunu zaten anlatıyor. Doğu Perinçek, belli ki bu özel aileden Sol’un içine de özel amaçlarla yerleştirilmiş biri. Hizmetleri devam ediyor(!).
 
 Sol ve sosyalist jargonu kullanarak ırkçılık yapılabilen, bir diktatörlüğün demokrasi, kapitalist ve şimdi emperyalist olan TC’yi anti-emperyalist olarak sunabilen, gazeteci hapsetmede dünya ikincisi iken “bizde basın özgürdür,” “hukuk siyasetin köpeğidir”in arkasından, “biz de hukuk bağımsızdır” diyebilen bir genetik bu. Bu gelenek ve genetik Perinçek’ten, Erdoğan’a oradan da M. Kemal’e kadar uzanıyor. 
 
Ortak vatan kurma vaadi ile sırtından zafer elde ettiği Kürtlere dair ne varsa yasaklayan, Dersimlilere ilk mecliste altı mebusluk verip, daha sonra milletvekili seçtirdiği Hasan Hayri’yi idam ettirip, Dersim’i soykırıma uğratan, boy boy poz verdiği Diyap Ağa’nın tesadüfen kurtulan kız torunu haricinde tüm ailesini yok eden kişi olup, ulu önder olarak kalan tek devletin genetiğinden bahsediyoruz. 
 
Kürt Alevilerin soykırımından sorumlu M. Kemal, Abdullah Alpdoğan, Sakallı Nurettin Paşa, Celal Bayar Arnavut kökenli. Tabi burada Arnavut ya da diğer halkları suçlayan bir sonuç çıkarılmasın. Bunlar kendi etnik kimliğini inkâr, Türk kimliğini ise gasp eden bir kliğin üyeleri. İşte bu kliğin marifetiyle yüz yıldır bu ülkenin cumhurbaşkanlarının, başbakanlarının büyük bir kısmı, Genel Kurmay Başkanlarının tamamı Balkan veya Kafkas göçmenlerinden oluşuyor. 
 
Buradan geleceğim sonuç şu: Osmanlı saray çevresinde nemalanan devşirme bir güç kliğinin, kurtulamayacak kadar yıpranınca Osmanlı’yı şeklen ortadan kaldırıp Cumhuriyet biçiminde aynı saltanatı devam edecekleri bir mekanizme kurmuş olduklarıdır. Masonik bir yapılanma biçiminde hareket ederek, devlet içindeki dikey hareketliliği çok ciddi bir biçimde kontrol ederek bu hakimiyetlerini devam ettiriyorlar. 
 
Bu nedenle, Doğu Perinçek aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin DNA’sıdır. 0.01’lik oy oranı ile güç sahibi olmasının sırrı, devletin bütün güç kanallarına sızdırılmış, Türklük maskesi altında gizlenen bu masonik yapıdan gelmektedir. Bu yüzden, yaşamak için sürekli olarak düşman icat etmeye bağımlı, dolayısıyla toplumun dikkatini sürekli olarak başka yöne çekip, %35’lik bir kesimi ayrımcı bir şekilde yemleyip yedekleyerek güçlerini koruyorlar. 
 
Şimdiki azgınlaşma, denedikleri bütün yöntemlerle alt edemedikleri Kürt ve ülkenin ötekilerinin bu yapının kontrol altına aldığı devlet mekanizmasına yaklaşmasını önlemek içindir. Bu nedenle Kürtlere karşı amansız bir savaş sürdürüyorlar. Bu kadar aleni kara para, insan, uyuşturucu, silah ticaretini sevk ve idare etmenin nedeni de bu. Bu ya Kafkas devşirmesi Erdoğan, ya da Arnavut Meral Akşener’in başta kalması için, ve başta Kürtler olmak üzere ülkenin ötekilerin bir daha asla bu alana yaklaşmaması için verilen savaştır. 
 
Yani bir hayat memat meselesi. Bu yıl çözemezlerse belli ki çok geç olacak. O yüzden bu yıl her yolu deneyecekler. Dolayısıyla bu, Kürtler için de hayat memat meselesi. Bu yüzden bir, iri ve diri olunması son derece önemlidir. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.