Bir kadını daha öldürsün diye saldılar

Kadın Haberleri —

.

.

  • Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi olan fakat kadın cinayetlerinde cezasızlık hukuku nedeniyle salıverilen Ümitcan Uygun, bu kez Esra Hankulu'nun ölümü nedeniyle gözaltına alındı. 

 

Ankara’nın Mamak ilçesinde Esra Hankulu, çarşamba günü sabah saatlerinde evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020 tarihinde Aleyna Çakır’ın ölümündeki baş şüpheli Ümitcan Uygun, Esra’nın şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
 
Esra’yı en son gören Ümitcan Uygun

Tanık ifadelerine göre Esra Hankulu en son Ümitcan Uygun ile görüştü. Uygun'un yanından ayrıldığı Hankulu'nun yanında cep telefonunun da bulunmadığı ortaya çıktı. Esra Hankulu'nun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, gözaltına alınan Uygun'un emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
 
Ne olmuştu?

Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ümitcan Uygun, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Aleyna’ya şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun, daha sonra uyuşturucu madde kullanmaktan 10 Ocak'ta gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ümitcan Uygun, "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçundan tutuklanmıştı. Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili devam eden davada baş şüpheli olarak tutuksuz yargılanan Uygun, avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz'da tahliye edilmişti. Ümitcan Uygun’un MHP sembolleriyle çektiği fotoğraflar ve babasının devletin en üst düzey yetkilileriyle yakınlığına dair bilgiler ve fotoğraflar basına yansımıştı.

ANKARA
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.