Bu feryat hepimizin

Kadın Haberleri —

Aygül Doku

Aygül Doku

  • Kızları Gülistan Doku’nun bulunması için Dersim’de başlattıkları ‘Adalet Nöbeti’ni Ankara’ya taşıyan Doku ailesi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüştü. Grup toplantısında mesajını veren Aygül Doku, “Gülistan’ı karanlıktan çıkarmadan, size hesap sormadan ölmeyeceğim” dedi.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku Dersim’de başlattıkları “Adalet Nöbeti”ni Ankara’da Meclis önünde sürdürme kararı aldı. 

Dün gece Ankara’ya ulaşan aile, sabah saatlerinde Meclis’in Dikmen kapısı önünde açıklama yapmak istedi. Polis açıklamayı engelledi. Bunun üzerine meclise geçen aile, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüştü. Görüşmeye HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş da katıldı. 

‘Gülistan’mı öldürdüler’

Anne Bedriye Doku, Kürtçe konuşarak, “Saniye saniye Gülistan’ımı öldürdüler. Ölüm Allah’ın emri, herkesin bir mezarı var. Gençlerin ölümü çok ağırdır. Neler geldi başımıza” yaşananlara isyan etti.

Aile adına elindeki dosya ile gelen Aygül Doku, adalet taleplerini dile getirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Pervin Buldan, ailenin adalet mücadelesinin yanında olduklarını söyledi. 

Yaplan görüşme ardından aile HDP Grup toplantısına katıldı.

Buldan: Ailenin çığlıklarına kayıtsız kalmayın!’

Meclis Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gülistan Doku’nun akıbetini sordu. “780 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ailesi bugün Meclis’te” diyen Buldan şöyle dedi: Karanlıkta bırakılan Gülistan’ın bulunması için Meclis’i göreve çağırmak üzere ailemiz burada. Feryatlarının duyulmasını istiyorlar. Bu feryat hepimizin ortak çığlığıdır. Buradan ben de bir kez daha soruyorum: Gülistan Doku 780 gündür nerededir? Buradan parlamentoyu göreve çağırıyorum; bu ailenin çığlığına kayıtsız kalmayın! Karartmaya ortak olmayın diyorum.

Gülistan Doku için yarın meclise bir araştırma önergesi sunacaklarını belirten Buldan, “Burada bütün partilere sesleniyorum, bu araştırma önergesini destekleyin ve araştırma komisyonu kurulsun” dedi.

‘780 gündür kız kardeşim nerede?’

Buldan’ın konuşması ardından kürseye Gülistan’ın fotografıyla çıkan ablası Aygül Doku’da bir konuşma yaptı.

“Öncelikle ‘780 gündür kız kardeşim nerede?’ sorusunu bana bu kürsüde sorma fırsatını verdiği için HDP’ye teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Aygül, AKP, İyi Parti, CHP ve MHP kürsülerinden de “Gülistan Doku nerede?” sorusunu sormayı ve Gülistan’ın mahkum edildiği karanlığa karşı birlikte mücadele etmeyi istediğini dile getirdi.

Mücadeleyi bıraktıkları gün Gülistanın karanlığa mahkum olacağını ifade eden Aygül, “Bize bu acıyı yaşatanlar adalet önünde hesap vermeden teslim olmayacağız. Bugünlerin hesabını hepsine teker teker soracağımızdan kuşkuları olmasın” dedi. 

Konuşmasında dönemin valisi Tuncay Soner’in Gülistan’ın ısrarla intihar ettiğini söyleyen Aygül, baş şüpheli Zaynal Abarakov 24 saat gözaltına alınmadığını, evinde kriminal inceleme yapılmadığın defalarca dile getirdiklerini hatırlattı.

‘Kız kardeşim intihar etmedi’

Aygül devamla şöyle dedi: Ben Kürt bir coğrafyanın çocuğu olduğum için bu acıları yaşamıyorum. Bütün kardeşlerime bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ben bu süreçte o kadar acı çektim ki, bunu ben olduğum için değil siz olsaydınız siz de bu hukuksuzluklara, acılara, insanlık dışı şeylere maruz kalacaktınız. Yarın siz de Gülistan’ı karanlıkta aramayın diye, yaşıtları okulda, benim yaşıtlarım işinde gücündeyken ben buradan size sesleniyorsam, gelin bu karanlığa birlikte ses çıkaralım diyorsam siz de aynısını yaşamayın diye.

Devlete de seslenen Aygül Doku, “Ben size ne dersem diyeyim sizin yüreklerinize dokunamayacağım. 2 yıldır yaşamadığım, kapısına başvurmadığım kimse kalmadı. 85 Milyonlu bir ülkenin 40 milyonu sadece kadın. Bu ülkede 21 yaşında üniversiteye emanet edilen bir kız yok” dedi.

“kız kardeşim intihar etmedi’ diyen Aygül, “Benim tek istediğim 21 yaşında üniversiteli öğrencisi, genç bir kadını karanlıkta bırakmamanız. Gülistan’ın fotoğrafı hepimizin fotoğrafıdır. Ülkede vicdan sahibi herkesin Gülistan’ın karanlığına sahip çıkmasını istiyorum” diye belirtti. 

“Ben bu acıya teslim olmayacağım. Gülistan’ı karanlıktan çıkarmadan, size hesap sormadan ölmeyeceğim” diyen Aygül Doku umutlarını koruduklarını dile getirdi.

Doku ailesinin diğer partiler ile de görüşmeler yapması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.