Ferhat umut olsun

Toplum/Yaşam Haberleri —

Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi

Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi

  • Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi kuruluşunun 1. yıl dönümünde yeni mekanının açılışını yaptı. İnisiyatife oğlunun adını veren Serpil Temiz Unvar, "Bu inisiyatifin hem gençlere hem de ailelere umut ışığı olmasını istiyorum" dedi.

 

DÎLAN KARACADAĞ/HANAU

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de gerçekleşen ırkçı saldırıda Ferhat Unvar’ın da aralarında olduğu 9 kişi katledildi. "Benim oğlum boşuna ölmüş olmasın" diyerek yola çıkan anne Serpil Temiz Unvar, Ferhat’ın 25. doğum günü olan 14 Kasım 2020’de göçmen kökenli çocuklar ve öğretmenler arasında köprü olabilmek ve ırkçılığa karşı mücadele etmek için Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi’ni kurdu. Bir yıldır faaliyetlerini yürüten inisiyatifin açılışına Hanau katliamında yaşamını yitirenlerin ailesi ve yakınları, Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ile çok sayıda siyasetçi, sanatçı da katıldı.

Oğlu gibi olan çocuklar için

Serpil, okul sürecinde çok zorluk çektiği, ırkçılığa maruz kaldığı oğlunun anısına kurduğu inisiyatif için "Oğlum bir daha geri gelmeyecek ama en azından başka çocukların oğlumun yaşadığı sorunları yaşamaması için bu inisiyatifi kurdum” dedi. Açılış konuşmasında, "Artık bir şeyleri değiştirmenin zamanı geldiğini düşündüm ve adım atmaya karar verdim. Bu inisiyatifin sadece öğrencilere, gençlere değil, aynı zamanda ailelere de umut ışığı olmasını istiyorum” dedi.

Köprü rolü oynayacak

İnisiyatifin çalışmaları hakkında da bilgi veren Serpil, ırkçılığa maruz kalan çocuk, gençler ve aileleri için danışmanlık,  ırkçılığa karşı eğitim koçluğu, workshop ve seminerler vereceklerini, öğretmenlerle sorunlar yaşandığında da devreye girerek somut adımlar atacaklarını, projeler üreteceklerini kaydetti.

Aachen Barış Ödülü’nü aldı

Ferhat Unvar Eğitim İnisiyatifi Proje Koordinatörü Ali Yıldırım ise çocukluk arkadaşı Ferhat Unvar’ın katledilişin ardından arkadaşları olarak verdikleri mücadele kararından söz etti. Yıldırım, inisiyatiflerinin Aachen Barış Ödülü’nü aldığını duyurarak, hedeflerinin Almanya genelinde çalışma yürütmek olduğunu söyledi.

Kaminsky: Saygı duyuyorum

Açılışa katılan Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ise inisiyatifi kuruluşundan itibaren takip ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Serpil Temiz Unvar çok güçlü bir kadın. Bir yıl içerisinde katedilen yol olağanüstü. Bir anne, oğlunun ölümünün ardından diğer çocuklar için mücadele ediyor ve bu duruşa çok büyük saygı duyuyorum."

Ferhat’ın arkadaşları da oradaydı

Konuşmalarının ardından inisiyatifi tanıtan kısa bir film gösterildi. Açılan stantlarda ırkçılığa karşı farkındalığa dikkat çekilen pankartlar açıldı, bildiri ve anketler yer aldı. Ferhat’ın arkadaşları standa gelenleri tek tek bilgilendirdi.

Konserle sona eren etkinlikte sahneden son olarak şu çağrı yapıldı: "Dayanışmak isteyen, destekleyen herkes 'www.bildungsinitiative-ferhatunvar.de' üzerinden bizimle irtibat kurabilir."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.