Geliri Fridays for Future'a

Toplum/Yaşam Haberleri —

ALI ZULFIKAR

ALI ZULFIKAR

  • Köln’de yaşayan ressam Ali Zülfikar çevre aktivisti Greta Thunberg’in portresini çizdi. Billboard’da Sanat projesi kapsamında hazırlanan eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Fridays for Future hareketine aktarılacak.

Köln’de yaşayan ressam Ali Zülfikar çevre aktivisti Greta Thunberg’in portresini çizdi. Billboard’da Sanat projesi kapsamında hazırlanan eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Fridays for Future hareketine aktarılacak.

Eserin tanıtımı 26 Haziran’da Heidehof Karlsruhe’deki Erzbergerstraße sokağı ile Flughafenstraße sokağının birleştiği köşede yapılacak. Karlsruhe Kültür Dairesinin desteğiyle yapılan sergiye kentte yaşayan sanatçılardan Guido Kucznierz, Lena Imbery ve Olga Sora-Lux da eserleriyle katılacak. Eserler Ekim ayının 15’ne kadar de sergilenecek.

 

Ekoloji mücadelesine destek

Greta’nın 360x260 cm ölçülerindeki büyük boy reklam panosunu 6 hafta gibi bir sürede tamamlayan sanatçı bu eseri, pandemi nedeniyle yapılamayan doğa tahribatına karşı etkinlikleri desteklemek için hazırladığını belirtiyor.

Greta Thunberg'in potresi kurşun kalem ile hazırlanırken, geri planda magenta kırmızısından bir kompozisyon, toprak çatlaklığı hissini uyandıran yarılmalar dikkat çekiyor. Sanatçı bu teknikle fabrika atıklarının doğaya verdiği tahribata, iklim değişikliklerinin yarattığı kuraklığa işaret ediyor. Greta portresiyle, "Doğayı tahrip etmeye devam edersek, yaşanabilecek alan kalmayacağını, yaşam kaynaklarının kurayacağı, çoraklaşmış bir yığın yaratacağını" anlatıyor.

 

Doğa hesap soruyor

Devletlerin ve siyasal erklerin doğaya verdiği zarara vurgu yapan ressam, "Şimdi iklimler değişiyor ve doğa insanlardan hesap soruyor" diye ekliyor.

Ressam Ali Zülfikar’ın eserleri, şimdiye kadar 170’in üzerinde uluslararası kişisel ve karma sergi ve müzede gösterildi.HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.