Gözyaşları tecridin kalkmasıyla dinecek

Kadın Haberleri —

Halise Bilir - Şükran Akkurt

Halise Bilir - Şükran Akkurt

  • İmralı’da Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi derinleştiren Türk devleti, Rojava’danMexmûr’a hareket eden her şeye saldırıyor. “Tüm bunları yapan bir iktidar barış ister mi?” diye soran Barış Anneleri, “Tecrit kaldırılırsa, Ortadoğu’ya barış gelir, annelerin gözyaşları diner” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplonun startı 9 Ekim 1998’de verildi. O tarihte Suriye’den çıkan Öcalan, 15 Şubat 1999’da İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde rehin alındı. 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan Öcalan’dan tam 31 aydır haber alınamıyor. Ailelerin yaptığı son başvuruyla, sistematik hale getirilen yeni bir “disiplin” cezası verildiği ortaya çıktı.

İmralı’da tecrit sürerken dünyanın dört bir yanında Öcalan’a fiziki özgürlük talepleri yükseliyor. Kürtler ve dostları, bu taleplerini “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” şiarıyla dünyanın 74 noktasında eş zamanlı bir açıklamayla başlattıkları hamleye dönüştürdü.

Kampanyaya destek veren Êlih Barış Anneleri Meclisi üyeleri, MA’dan Fethi Balaman’a konuştu.

Hareket eden her şeye saldırı

İmralı tecridinin ağırlaştırılmış şekilde devam ettiğini belirten Barış Annesi Şükran Akkurt, “Ortadoğu’da akan kanın durması ve onurlu barışın gelmesi, tecridin kaldırılmasıyla olur” diyen Şükran Akkurt, tecridi sürdüren iktidarın Rojava’dan Mexmûr’a Kurdistan’ın 4 parçasına saldırdığına işaret etti.

“Hareket eden her şeye saldırıyorlar. Halkın suyunu bombalayıp, milyonlarca kişiyi susuz bıraktılar. Uluslararası hukuku tanımıyorlar. Tüm bunları yapan bir iktidar barış ister mi? Tabi ki de istemez. Bu yüzden de tecridi devam ettiriyorlar.”

Savaştan çıkışın yolu

Milyonların Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümü için alanlarda olduğunu dile getiren Akkurt, “Devletler ortak ama halklar Sayın Öcalan için direniyorlar. Dünyanın her yerine yayılmış bu mücadele. Halklar savaş, kan ve zulüm istemiyorlar. Çıkış yolunu da Sayın Öcalan’da görüyorlar. Tecridin kalkması için kimin elinden ne geliyorsa, yapması lazım” diye konuştu.

Barış için kesintisiz mücadele

Tecritle savaşın sürdüğünü kaydeden Halise Bilir ise, “Tecrit kaldırılırsa, Ortadoğu’ya barış gelir, annelerin gözyaşları diner. Bitsin bu tecrit” sözleriyle barışı istediklerini söyledi.

Uluslararası güçlerin dünya haklarının benimsediği Öcalan’ın felsefesinin önüne geçmek içinTürkiye’nin uyguladığı tecride sessiz kaldığını ve ortak olduğunu söyleyen Bilir, savaşa karşı barışı savunan herkesin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi. ÊLIH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.