Hezer’den “Yên dimeşin” sergisi

Kültür/Sanat Haberleri —

Sinan Hezer

Sinan Hezer

  • Kürt ressam Sinan Hezer'in “Yên dimeşin / Yürüyenler” isimli kişisel sergisi 14 Nisan - 01 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fransa'nın Rennes kentinde Carrefour 18 galerisinde sanatseverlerle buluşacak.

EYLEM KAHRAMAN

Mücadelenin  istikrar istediğini ve bunun da çok yönlü ele alınması gerektiğini ifade eden Hezer,  bu ele alışı mücadelenin simgeleşmiş formlarıyla dışa vuruyor. Çalışmalarında ironik bir okumanın dışında somut bir yansıma olan ressam, çizimlerinde kadın gerillaları, gerilla ile özdeşleşen mekapları, göç etmek zorunda kalan halkları ele alıyor.

Kürt ressam Sinan Hezer'in “Yên dimeşin / Yürüyenler” isimli kişisel sergisi 14 Nisan - 01 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fransa'nın Rennes kentinde Carrefour 18 galerisinde sanatseverlerle buluşacak.

Hezer'in çalışmaları hayatın her alanında mücadele edenleri kapsıyor. Mücadelenin  istikrar istediğini ve bunun da çok yönlü ele alınması gerektiğini ifade eden Hezer,  bu ele alışı mücadelenin simgeleşmiş formlarıyla dışa vuruyor. Çalışmalarında ironik bir okumanın dışında somut bir yansıma olan ressam, çizimlerinde kadın gerillaları, gerilla ile özdeşleşen mekapları, göç etmek zorunda kalan halkları ele alıyor. Oluşturduğu kompozisyonlarda bazı objelerin resmin tüm ruhunu yansıtmasına, kalbinin orada atmasına önem veriyor.

“Sınırsız düşlerimiz ve bir tutam özgürlüğümüzle buradayız. Biz sınırlı dünyanın sınırsız yürüyenleriyiz” diyen Hezer 1985 yılında Elbistan'da doğdu. 2004'te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iç mimarlık ve resim bölümünden mezun oldu. Birçok karma sergide yer alan Hezer, Amed ve İstanbul'da kişisel sergiler açtı. “Sorxwin'in Güncesi”, “Stranên Arşîva Radyoya Erivanê” ve “Tendürek Dağı'nda mis kokulu sabunlar” adlı çalışmalar başta olmak üzere birçok kitap ve müzik albümlerinin kapağında imzası olan Hezer, yetişkinlere ve çocuklara kimi okul ve kurumlarda resim dersleri verdi.  Hezer, ayrıca iç mekân tasarım ve dizayn çalışmalarında yer aldı, sahne dekor çalışmaları yaptı. 

 

 

Künye: Sinan Hezer/ Yên dimeşin/ Marcheurs/ Yürüyenler

Tarih: 14 Nisan- 01 Mayıs 2023

Saat: 09.00 - 18.00

Adres: Centre Social Carrefour, 7 Reu D'espagne, 35200 Rennes/ Fransa

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.