Kadın katili yine 'kıskançlık' dedi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadınlara yönelik devlet destekli erkek şiddeti gün geçtikçe artıyor. Yargılanmak üzere mahkemeye çıkan pek çok erkek "kıskançlık", "aşk" ve "tahrik" kavramının arkasına gizlenerek suçların örtbas etmeye çalışıyor. 

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi'nde 24 Nisan 2021 tarihinde Mültezim Işıkçı’yı ateşli silahla katleden Erdal Işıkçı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması Erciş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, müşteki ve tanıklar ile sanık avukatı hazır bulunurken, fail Erdal Işıkçı tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

.
Mültezim Işıkçı

Mültezim’in katili de ‘kıskançlık’ dedi

Erdal Işıkçı savunmasında “pişman” olduğunu ve Mültezim’i “kıskançlık” nedeniyle öldürdüğünü söyledi. Mültezim’in annesi Hanım Vural, katledilen kızı Mültezim’in fail tarafından yıllarca psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını kaydetti. Vural, failden şikayetçi olduğunu ve en ağır cezayı alması gerektiğini söyledi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesi, TAPE kayıtlarının incelenmesi ve eksik hususların giderilmesi için 26 Nisan’a erteledi. 

Dini nikahlı eşini katletti

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde Yenibaraj Mahallesi'nde Abdurrahman A. (32) dini nikahla evli olduğu Hüda Gün (39) ile annesi Naima Gün’ü katletti. Silah sesini duyan komşuların durumu polise bildirmesi üzerine, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Hüda Gün ve Naima Gün’ün hayatını kaybettiği belirlendi. 

Cinayetin ardından kaçan Abdurrahman A.’nın yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

.
Kübra Ece

Kübra’nın şüpheli ölümü 

İstanbul’un Avcılar ilçesine bağlı Gümüşpala Mahallesinde Kübra Ece, 30 Ocak’ta sabah saatlerinde aralarında erkek arkadaşının da olduğu 7 kişinin evde olduğu sırada evin balkonundan şüpheli şekilde düştü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Kübra Ece hastaneye kaldırıldı. Ece kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yeri incelemesi yapılırken olay anında evde bulunan 7 kişi gözaltına alındı.

Fatma ekmek pişirirken yandı iddiası

Ardahan’ın Göle ilçesinde Fatma Sarıkaya (78), şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Sarıkaya’nın Göle’ye bağlı Köprülü Beldesi’nde tandırda ekmek pişirdiği sırada elbisesinin alev alması sonucu yaralandığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan Fatma Sarıkaya, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

HABER MERKEZİ

Uzaklaştırma kararı tanınmıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hasan U., isimli erkek hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen çocuklarını görme bahanesiyle gittiği evde boşandığı Fatma Ö. ile ailesine kesici aletle saldırıda bulundu. Saldırıda Fatma Ö., annesi Dursen K. ile kardeşi Mustafa Ö. yaralandı. Faili gözaltına alırken, hastaneye kaldırılan yaralılardan Dursen K.’nin hayati riskinin olduğu kaydedildi.

Evi kundakladı serbest bırakıldı

Fail Hasan U.’nun 23 Temmuz 2021 yılında boşandığı Fatma ve çocuklarının kaldığı evi kundakladığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca 3 kez uzaklaştırma kararını ihlal ettiği ve Fatma’ya şiddet uyguladığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

MA / MUĞLA 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.