Kandıra'da işkence

cezaevi

cezaevi

  • Kandıra 1 No’lu Cezaevi’nde tutulan Sultan Işıklı, işkenceye maruz kaldı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle yaklaşık 12 yıldır cezaevinde olan Işıklı’nın annesi Cennet Güneş, 17 Mayıs'ta çocuğunun görüşüne gittiğini ve işkenceyi o sırada öğrendiğini söyledi. BİA'dan Evrim Kepenek'e konuşan Cennet Güneş, kızının kollarında morluklar olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Uzun zamandır aylık koğuş aramalarında zaten baskıyı arttırmışlardı. Son olayda ise kızım hücresindeki kitapları su şişelerinin üzerine ve ranzanın altına koyuyor. Arama yapmaya gelen gardiyanlar, önce ‘Bu kitapları buraya koyamazsınız’ diyor. Sonrasında kızım onlara ‘Kitap koyacak yer yok, mecburen oraya koyuyorum’ diye yanıt verince, aralarında sözlü tartışma çıkıyor. Bunun üzerine gardiyanlar, kızımın üzerine çullanıyorlar, boğazını sıkıyorlar, darp ediyorlar. Kızıma bu şekilde işkence ettikten sonra da hücreden çıkıyorlar.”

“Kızım can güvenliğinden endişeliyim” diyen Güneş, görüş sırasında kızındaki morluklara da tanık. Ayrıca, kızının darp raporu aldığını anlatan Güneş, dün cezaevi müdürünü aradığında müdürün kendisine, “İstediğiniz yere şikayet edin” dediğini belirtti.

Kurum psikologu ile de görüşen Güneş, “Psikolog da böyle bir olaydan haberi olmadığını söyledi. Cezaevi müdürü, kime isterseniz şikâyet edin derken sonuçta bir şey olmayacağını biliyor. O yüzden o kadar rahat konuşuyor. Sonuçta benim kızımın da hakları var zaten cezaevinde ve cezasını çekiyor” dedi. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.