Kurdistan için 34 yıl

Kadın Haberleri —

Zozan Hesekê

Zozan Hesekê

  • Komutan Zozan Hesekê, 1990 yılında Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne katıldı. 22 yıl boyunca özgür dağlarda savaştı. DAİŞ’in saldırılarıyla yönünü doğduğu topraklara verdi. Kobanê’den Serêkaniyê ve Dêrazor’a kadar en öndeydi. 2 Nisan’da şehitler kervanına katıldı.

Kurdistan Özgürlük Hareketi’nde 34 yıl çalışma yürüten kadın devrimi öncülerinden Zozan Hesekê, görevi icra ettiği sırada 2 Nisan 2024’te şehit düştü. 1990 yılında Rojava’nın Hesekê şehrinden PKK saflarına katılan Zozan Hesekê (Munewer Fatimê), toplumsal alandan, eğitime ve savaş öncülüğünde etkin rol aldı. Bütün mücadele cephelerinde net bir kararlılıkla, doğru bir katılımla ve devrimin zaferine olan sonsuz inancıyla kandın devriminin öncü bir militanı oldu.

YPJ Genel Komutanlığı, Zozan Hesekê’nin 34 yıllık mücadelesinin Rojava’da kadınların ve halkın onun etrafında kenetlenme ve ortak değerleri zenginleştirme mücadelesinin temelini oluşturduğunu söyledi. Öyle ki Kurdistan dağlarında 22 yıl savaşan Zozan Hesekê, DAİŞ saldırıları başlar başlamaz yönünü Rojaya verdi, savaşta kadın devrimi öncüsü ve komutanı olarak yerini aldı. Kobanê başta olmak üzere Serêkaniyê ve Dêrazor’da savaştı. HESEKÊ

 

 

* * *

Kobanî’nin kahramanı

Kongra Star, “Zozan için, hakikat, gönüllülük, emek ve yoldaşa bağlılık her şeyin üstündeydi. Serhildan ve özgürlük ruhuna sahip bir kişilikti. Ülkesine sevgisi kadar yoldaşlarına da bağlıydı. O zorlu günlerin yoldaşıydı, yoldaşının dağ gibi sırtını yasladığı bir dayanaktı. O da Kobanê direnişinin bir kahramanıydı, Arîn ve Barînlerin yoldaşıydı. Miştenûr tepesinin sembolüydü” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.