Kürt işçiye saldırı

Esat Atabay

Esat Atabay

  • Fındık tarlasında ot ve filiz biçme işinde çalışan mevsimlik tarım işçisi Esat Atabay, parasını istediği için saldırıya uğradı.

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinden Sakarya/Kocaali’ye çalışmaya gelen Atabay ve ailesi, saldırgan Selim Çabuk’un çavuşluğu aracılığıyla Esmahanım mevkisinde bulunan tarlada iki gün boyunca çalıştı. Bu esnada aynı tarlada çalışan başka bir ekibi düz alanda çalıştıran Çabuk, Atabay Ailesi Kürt olduğu için bayır yerde çalıştırdı. Atabay, buna tepki gösterdi. Çabuk, iki günlük çalışmanın ardından Atabay Ailesi’ni kaldıkları eve uzak olan Hızır Mahallesi’nde bıraktı. Aile, saatlerce yürüyerek eve gitmek zorunda kaldı.

Çabuk, aileye çalışmanın karşılığı olarak vermesi gereken bin 750 TL’yi de vermedi. Emeğinin karşılığı için Çabuk’u arayan Atabay, günlerce oyalandı. Hakkından vazgeçmeyen Atabay, 25 Temmuz 19.30’da Çabuk’u tekrardan arayarak, polise başvuracağını söyledi. Bunun üzerine Çabuk, “Sen beni tanıyor musun? Seni buradan çıkarmam. Senin evini yakarım” tehditlerde bulundu. Ağalar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinden bulunan Öz Urfa lokantası önünde polis merkezine doğru yürüyen Atabay’ın önü kısa bir süre sonra gri renkli bir araç tarafından kesildi. Eşi Kadriye, arabadan inerek Atabay’ın karakolu gitmemesi yönünde tehditlerde bulunurken Çabuk da arkasına geçerek kafasına sopayla vurdu. Atabay başına aldığı darbe ardından yere düştü. Çabuk, yerde de vurmaya devam etti. Kendisini sivil polis olarak tanıtan biri Çabuk’u durdurdu. Çabuk aracına binip kaçtı. Çağrılan ambulansla Karasu Hastanesi’ne kaldırılan Atabay’ın başına birçok darbe alması ve beyin kanaması tehlikesi olması nedeniyle Adapazarı’ndaki Yenikent Hastanesi’ne sevk edildi. Atabay’ın kafatasında çatlak olduğu belirlendi.

Uğradığı saldırı nedeniyle 26 Temmuz’da Kocaali Şehit Tufan Kansuva Polis Merkezi Amirliğinde ifade veren Atabay, Çabuk’tan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Çabuk, bir saat içinde serbest bırakıldı. Daha sonra aynı karakola çıkarılan Atabay, polis tarafından karakolda mahallenin muhtarı ile görüştürüldü. MA’ya konuşan Atabay, “Muhtar, beni değil fındıkları düşündü. Bana, ‘Videoları paylaşırsan, buraya kimse çalışmaya gelmez’ dedi. Bizi barıştırmak istediler. Ben de barışmak istemedim. Şu anda yataktayım. Belki de bir ay boyunca yerden kalkamayacağım” dedi.  SAKARYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.