Kürtçe şarkı söylediler saldırıya uğradılar

Toplum/Yaşam Haberleri —

  • Antep’in merkez Şahinbey ilçesinde 20 Mayıs tarihinde 4 sokak müzisyeni, Kürtçe şarkı söyledikleri için saldırıya uğradı. 

CEYLAN ŞAHİNLİ-MA/URFA

Sokakta şarkı söyledikleri sırada Ciğerci Mustafa isimli mekanın sahibinin sözlü saldırısına uğradı. “Kürtçe söylemeyin kimse anlamıyor” diyen esnaf, şarkılarını söylemeye devam eden gençlere önce hakaret etti, ardından da hoparlör sistemiyle Türk milliyetçiliğini öven şarkılar açtı. 

Arkadaşlarıyla birlikte müzik yapmak için meydana geldiklerini söyleyen Ahmet Yıldız, işletme sahibinin yanlarına gelerek hoparlörden kin ve nefret içeren siyasi şarkılar açtığını ve "Siz Kürtçe şarkılar açıp Kürtçe şarkılar söylerseniz biz de böyle şarkılar söyleriz" dediğini anlattı. 

Esnafın tacizi ardından polislerin geldiğini anlatan Yıldız şunları belirtti: “Polis ekipleri bizi 'kimlik sorgulaması' adı altında 2 saate yakın tuttu. Sonra da bize, ‘Sizde Kürtçe şarkı söylemeyin millet anlamıyor. Yaparsanız böyle saldırıya uğrarsınız işte' dediler." 

Zilan Erkan ise yaşananları şöyle anlattı: “O gün sadece müzik yapıyorduk. Bize, ‘Burası Türkiye, diliniz hoş karşılanmıyor’ dediler. Biz dilimizden vazgeçmiyoruz, şarkılarımızı söylemeye devam edeceğiz.”

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.