Mahsum’un yolundan 20’nci kez yürüyecekler

Kadın Haberleri —

Sultan Karaoğlan

Sultan Karaoğlan

  • “Güneşe Yolculuk” yürüyüşünde katledilen Mahsum Karaoğlan’ın annesi Sultan Karaoğlan, “Mahsum’un arkadaşları Mahsum’un yolunu bırakmasın yürüsün. Her zaman şehitlerimizin yolundayız. Hiçbir zaman onları unutmuyoruz” dedi.

Kurdistan halkı, bu yıl 20’ncisi yapılacak “Güneş’e Yolculuk” yürüyüşüne hazırlık yapıyor. 4 Nisan 2009’da gerçekleşen yürüyüşte polisler tarafından katledilen Dicle Üniversitesi öğrencisi Mahsum Karaoğlan’ın annesi Sultan Karaoğlan, “Mahsum’un arkadaşları Mahsum’un yolunu bırakmasın yürüsün” diyor.

Sultan Karaoğlan, şehadetinin yıldönümünde Mahsum’u Jinnews’e anlatırken, öncelikle devletinin 1990’lı yıllarda kendilerine yaptığı zulme değiniyor. Devletin baskısından dolayı 1990’lı yıllarda köyleri Taşmali’den İzmir’e göç ettikleri ancak bir süre sonra Amed’in Erxenî (Ergani) ilçesine döndüklerini söylüyor. Sultan Karaoğlan’ın anlatımına göre, Mahsun daha çocukken kimliğinin bilincine varıyor ve annesinin Kürt halkının mücadelesinde yer almasını istiyor.

O günü hala yaşıyorum

Karaoğlan, Mahsun’un şehit düştüğü günü şöyle anlatıyor: “Dicle Üniversitesi’nde matematik öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisiydi. Haberim yoktu arkadaşlarıyla beraber Apo’nun doğum günü için yürüyüşe gitmişti. İzin vermemişler önlerini tutmuşlar onlar da gitmek ısrarcı olmuş. Türk askerleri ateş etmiş onlara. Arkadaşları sırtında hastaneye götürmüştü. Yürüyüşte 2 kişinin vurulduğu haberi önceden gelmişti ama onun olduğunu bilmiyordum. Bize haber gelene kadar yaşamını yitirmişti. Onun için 4 Nisan bizim için çok önemli sanki tekrardan o günü yaşıyor gibi oluyoruz.

Şehitlerin yolundayız

Hiçbir sebep yoktu Mahsum’u vurdular ve vuranlar cezalandırılmadı. Mahsum’un cenazesi çok kalabalıktı binlerce insan gelmişti. Mahsum’u kimse unutmuyor. Şehitlerimiz, cezaevindekiler, sürgünde olanlar için bu yolumuzu sağ olduğumuz sürece bırakmayacağız. Artık savaş istemiyoruz barışın olmasını istiyoruz. Mahsum’un arkadaşları Mahsum’un yolunu bırakmasın yürüsün. Her zaman şehitlerimizin yolundayız. Hiçbir zaman onları unutmuyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.