Nokta eski, gerilla yeni

YJA-STAR gerillaları

YJA-STAR gerillaları

  • YJA Star gerillaları, Cûdî'nin bağlı Girê Hirmo alanında saldırı başlatan Türk askerlerini denetim altına aldı. İhanetçiler eşliğinde eski gerilla noktalarına girmeye çalışan askerleri tuzağa düşüren YJA Star gerillaları, sabotaj taktiğiyle vurarak en az 3'ünü; Girê Şehîd Firat’a gelenlerden de 1'ini öldürdü.

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt veriyor. Botan ve Zap’taki eylemlerde 13 Türk askeri savaş dışı bırakıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Botan Bölgesi

* Türk ordusu, 13 Kasım günü Botan’ın Cûdî bölgesine bağlı Girê Hirmo alanında bir saldırı başlattı. YJA Star gerillaları, Egîdên Botanê Şehîd Diljîn-Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde Türk askerlerini denetim altına aldı. İhanetçiler eşliğinde eski gerilla noktalarına girmeye çalışan Türk askerleri, 15 Kasım günü Şehîd Şayan noktasında tuzağa düşürülerek sabotaj taktiğiyle vuruldu; en az 3'ü öldürüldü. Aynı zamanda Girê Şehîd Firat’a gelen Türk askerleri de sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü, 2'si de yaralandı. Türk ordusu, eylemlerden sonra ölü ve yaralılarını helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

Zap Bölgesi

* Amediyê’nin Şêladizê nahiyesinin Çemço bölgesinde gerilla direniş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 13 Aralık saat 11.00’de Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü.

* Çemço bölgesinin gerilla direniş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 13 Aralık saat 11.30’da suikast taktiği ve ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü, 2'si ise yaralandı.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 13 Aralık’ta Garê’nin Gûndê Dirê arazisi ile Metîna’nın Golka ve Girê Ortê alanlarını savaş uçaklarıyla 4 kez; Girê FM, Sîda ve Çemço Direniş Alanı'nı tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.