Rejim kirlerinden arınmıyor!

Kadın Haberleri —

Jin Jiyan Azadî eylemleri

Jin Jiyan Azadî eylemleri

  • İran rejimi, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ isyanıyla beraber zorunlu başörtüsü baskılarından geri atmak yerine yeni yasa projeleriyle baskıyı daha da artırmayı amaçlıyor. Şimdi de ‘Arınma ve başörtüsü’ yasa tasarısıyla kadınlara ceza yaptırımı gündemde.

İran parlamenterlerinden Hüseyin Celali, ‘arınma ve başörtüsü’ yasa projesini hazırlayarak İran’ın dini lideri ve ilgili taraflara sunduklarını söyledi. Edinilen bilgilere göre, yasa projesinde zorunlu başörtüsüne uymayan kadınlara 500 binden 3 milyar tümene kadar para cezası verilebilecek.Ayrıca kadınların ehliyet ve pasaportlarına el konulacak.

Öğretmenler eylemdeydi

Bu arada İran rejiminin uygulamalarına karşı protestolar devam ediyor. Rojhilat’ın Seqiz kentinde, Öğretmenler Meslek Kurulu üyelerinden Süleyman Ebdi’nin tutuklanmasını protesto eden meslektaşları müdürlük binası önünde eylem düzenledi. Öğretmenler Süleyman Ebdi’nin serbest bırakılmasını istedi. Ebdi, Jina Amînî’nin mezarı başında yaptığı konuşmadan dolayı gözaltına alınmıştı. Huzistan eyaletinin Şoreş ve Ahvaz kentlerinde ise, çok sayıda emekli, yaşam koşullarını iyileştirmek eylem düzenledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.