Rojvelat öldürüldü mü?

Kadın Haberleri —

Rojvelat Kızmaz

Rojvelat Kızmaz

  • Êlih’in Petrol Mahallesi'nde 9 Şubat’tan bu yana kaybolan Rojvelat Kızmaz’ın cansız bedeni Ulusu Barajı’nda bulundu.  

Ailenin uğraşları sonucu Rojvelat Kızmaz'ın eşyaları Hasankeyf baraj gölünde dün akşam saatlerinde bulunmuştu. Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan ağabeyi gazeteci Mehmet Kızmaz, "Kardeşimin kaybolduğu 9 Şubat günü karakola, il emniyete bildirmemize rağmen bugüne kadar emniyetten tek bir arama dahi aileme gelmiş değil. Batman'ın her sokağını karış karış 3 gün boyunca kendimiz aradık. Kardeşimin Hasankeyf'e gitmiş olabileceğini, kaybolduğu gün emniyete bildirmemize rağmen, kardeşimin Hasankeyf'e gittiğini bugün kendimiz tespit ettik. Hasankeyf ilçe emniyet jandarmaya da bildirmesi gerekirken bugün onlara da kendimiz bildirdik. Ardından Hasankeyf'i, Dicle kenarını kendimiz aradık. Kardeşimin elbisesini su kenarında biz kendimiz bulduk. Arama teknesinin suda arama başlatılması yönünde talebimize de 'kaptan ilçe dışında' denildi. Şimdi kardeşimin kıyafetlerini bulduktan sonra arama teknesi nasıl da bir anda çalıştırıldı” demişti.

5 Ocak 2020’de kaybettirilen Gülistan Doku’nun yakın arkadaşı olan 26 yaşındaki RojvelatKızmaz’ın şüpheli ölümüne ilişkin tepkiler geldi.

DBP Kadın Meclisi: Petrol Mahallesi'nde 9 Şubat günü kaybolan Rojvelat Kızmaz’ın bugün ailesinin uğraşları sonucu Hasankeyf baraj gölünde cansız bedeni bulundu. Rojvelat'ın şüpheli ölümü aydınlatılsın!

Üniversiteli Feminist Kolektifi: Batman'da 9 Şubat'tan beri kayıp olan Rojvelat Kızmaz’ınailesinin uğraşları sonucu bugün Hasankeyf baraj gölünde cansız bedeni bulundu. Rojvelat'ınşüpheli ölümü aydınlatılsın!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Rojvelat Kızmaz 9 Şubat’tan beri kayıp. Emniyet bulmak için hiçbir şey yapmadı, Rojvelat’ın kıyafetlerini Hasankeyf barajında ailesi kendi imkânlarıyla buldu. Yakınlarının yanındayız. Devlet kurumları görevini yapsın, Rojvelat’a ne olduğu açığa çıksın.

SKM Kadın Meclisi: Gülistan’dan Rojvelat Kızmaz’a daha kaç kadın kaybolması gerekiyor ki, yetkililer etkin soruşturma yürütebilsin! Biz kadınlar tüm kaybolan ve şiddete maruz kalan kadınların hesabını sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Rojvelat Kızmaz'ın akıbeti aydınlatılsın! #RojvelatKızmaz.

Özgür Genç Kadın: 9 Şubat’tan beri haber alınamayan Rojvelat Kızmaz’ın cansız bedeni Hasankeyf’te bulundu. Gülistan’dan Rojvelat’a kaybedilen, katledilen tüm kadınların akıbetinin araştırılmasını istiyoruz. ÊLIH

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.