Sally, Kudüs’ün ilk kadın papazı oldu

Kadın Haberleri —

Sally Azar

Sally Azar

  • Filistinli Sally Azar, Kudüs'ün Lutheran Kilisesi'nde yapılan bir törenle ilk kadın papaz seçildi.

Yahudi, Hristiyan ve Müslümanlar için kutsal olan Kudüs’te dün Filistinli Sally Azar yapılan bir törenle papaz seçildi. Lutheran Kilisesi’nde yapılan dini törenle kutsal toprakların ilk kadın papazı olan Azar yeni görevine ilişkin duygularını paylaştı.

‘Heyecan verici’

Papaz Sally Azar, “Umarım birçok kız ve kadın bunun mümkün olduğunu anlar ve diğer kiliselerdeki kadınlar da bize katılır. Uzun zaman alacağını biliyorum ama Filistin'de bu değişirse heyecan verici olacağını düşünüyorum” dedi.

‘Büyük bir adım’

Hristiyanlar, Filistin toprakları, İsrail ve Ürdün'de  azınlığı oluşturuyorlar. Buradaki Hristiyanların çoğu kadın rahiplere izin vermeyen Yunan Ortodoks ve Latin Katolik Kiliselerine mensup. Son yıllarda çok sayıda kadın Protestan Kilisesi’nde rahip olurken, konu hakkında konuşan İsveç Kilisesi Başpiskoposu Antje Jackelen, “Ataerkil bir toplumun ve kültürün olduğu her yerde bu büyük bir adım” dedi.

Sally Azar'ın destekçileri, onun cinsiyete dayalı klişelere meydan okumak ve kalıpları kırmak için doğru kişi olduğuna inanıyor.

Hristiyan dünyasında kadınların kiliselerde lider olması sıra dışı bir durum değil ancak şu ana kadar Yahudilik, Hristiyanlık ve İslamiyet için önem arz eden kutsal topraklarda bir kadın papaz olmamıştı. Bu anlamıyla Sally Azar bir ilk olma özelliğini taşıyor.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.