TAJÊ: Ne kadar saldırı o kadar direniş

Kadın Haberleri —

TAJE

TAJE

  • Şengal’in Barê köyünü bombalayan Türk devletine tepki gösteren TAJÊ, “Türk devleti ne kadar saldırırsa biz de o kadar direneceğiz. Türk devleti ve işbirlikçilerinden korkmuyoruz” açıklamasında bulundu. 

Perşembe günü akşam saatlerinde Türk devleti Şengal’in Barê köyündeki asayiş noktasını bombaladı. Bombalama ardından açıklama yapan Êzîdî Kadınları Özgürlük Hareketi (TAJÊ) saldırıya tepki gösterdi.

Türk devleti ve işbirlikçilerinden korkmuyoruz

TAJÊ adına yapılan açıklamada, Türk devletinin asıl amacının Êzîdîleri korkutmak olduğuna dikkat çekildi.

TAJÊ açıklamasında, Êzîdî halkı olarak asla geri adım atmayacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti: "Türk devleti ne kadar saldırırsa biz de o kadar direneceğiz, mücadele edeceğiz ve örgütleneceğiz. Türk devleti ve işbirlikçilerinden korkmuyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar onlara boyun eğmeyeceğiz."

Topraklarımızı terk etmeyeceğiz

Saldırıların Barzani ailesi ile Türk devletinin planlarının sonucu  olduğu ifade edilen açıklamada, “Saldırılara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz, topraklarımızı terk etmeyeceğiz ve yaşadığımız sürece şehitlerimizin izinde yürüyeceğiz. Şehitlerimizin kanı ile özgürleştirilen topraklarımızı kan emici düşmanlarımıza bırakmayacağız. Bizi bırakıp kaçanların burada yeri yok, bir daha bu toprakların işgal edilmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

ANF/ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.