Til Temirli kadınlar: Direneceğiz

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devlet işgaline karşı silahlı eğitim alan Til Temirli kadınlar, son nefeslerine kadar direneceklerini söyledi.

SORGUL ŞÊXO / NÛJINHA- HESEKÊ

Türk devletinin, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne yönelik saldırı, işgal ve ilhak planları dolayısıyla 6 Temmuz’da Demokratik Özyönetim İdaresi olağanüstü hal ilan etti. 

Olağanüstü hal ve seferlik çerçevesinde Hesekê kentine bağlı Til Temir ilçesinde HPC-JIN, kadınların kendilerini ve topraklarını işgalcilerden korumak için silah eğitimi veriyor.

‘Saldırılara hazır olmalıyız’

Eğitim veren HPC-JIN (Toplumsal Savunma Güçleri-Kadın)  üyesi Medya Memo, saldırıların 2012 yılından bu yana sürdüğünü belirtti. Her türlü saldırıya hazır olduklarını dile getiren Medya Memo, DAİŞ’in Şengal’de yaptıklarını hatırlattı. Memo şöyle dedi: “Şengal’e yönelik vahşi saldırılar gerçekleştirildi, insanlar kaçırıldı, katledildi, ağır işkencelerden geçirildi. Bu nedenle öz savunma hayati önem taşıyor ve bu konuda daha fazla bilgi edinmemiz gerekiyor. Toplumumuzu saldırılara karşı eğitiyoruz. Öz savunma eğitimlerine gelen hamile bir kadın var ve bu onun için engel değildir. Tüm halkımızın saldırılara karşı hazırlıklı olması gerekiyor.” 

'Son nefesimize kadar direneceğiz'

Öz savunma eğitimine katılan kadınlardan Hilala Eliyat da saldırılara karşı direneceklerini kaydetti. Son nefeslerine kadar topraklarını koruyacaklarını ifade eden Eliyat, “Bir oğlum şehit ve onun yoldaşlarından öz savunma eğitimi alıyorum. Hepimiz bu toprakları korumaya hazırız” şeklinde konuştu.

'Herkes eğitim almalı'

Kadınlardan Terfa Fewaz da öz savunmanın önemine dikkat çekerek, kentlerini ve ülkelerini korumak için silah eğitimi aldıklarını belirtti. Terfa Fewaz, öz savunma eğitimlerinin tüm kesimlere verilmesi gerektiğini dile getirdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.