Türk Adalet Bakanlığı 99 gündür görüşmedi

Emine Şenyaşar nöbet

Emine Şenyaşar nöbet

  • Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti, 99. gününde devam ediyor.

Adalet Nöbeti’ni Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile devam ettiren anne Şenyaşar’ı önceki gün DEM Parti milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Ömer Öcalan, Mahmut Dindar ve Zülküf Uçar ziyaret etti. Beştaş, Emine Şenyaşar’ın Riha'da 846 günlük adalet arayışını Ankara’ya taşıdığını ve Adalet Bakanlığı önünde ise 97 gündür sadece adalet istediğini belirterek, “Aslında dünyanın en uzun süreli sivil itaatsizlik eylemlerinden biri olabilecek nitelikte bir direniş, bir mücadele ve talep. Bu talebin her zaman yanında olduk. Sadece bir milletvekili olarak değil, bir insan olarak da bir annenin hem eşinin hem iki oğlunun katledilmesine karşı yürüttüğü adalet mücadelesinin ne kadar değerli olduğunun bilinciyle tabii ki yanında olduk” dedi.

Tutsak oğlunu verin

Beştaş, Adalet Bakanlığının aile ile halen yüz yüze görüşmediğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Ben Adalet Bakanı Sayın Tunç’a sesleniyorum; hemen iki dakika ilerinizde bir anne var. Adalet kavramını kullanmadan önce Emine Şenyaşar'ın adalet talebini bir dinleyin. Eminim hak vereceksiniz! İki evladını ve eşini hunharca ve açıkça katledenlere karşı var olan cezasızlık zırhı, kendi evladına karşı uygulanmıyor. Fadıl halen cezaevinde ve şu anda tek talebi var; Fadıl’ın özgürlüğü! Katledilenleri toprak altından çıkaramaz ama en azından cezaevinde tutulan oğlunun yaşarken ailesi ile birlikte olması için bu oturma eylemini gerçekleştiriyor.”

Milyonlarca yurttaş destekliyor

DEM Parti’li vekiller olarak anne Şenyaşar’ın yanında olduklarını kaydeden Beştaş, şunları söyledi: “Tabii ki bu kadar değiliz, biz milyonlarız. Milyonlarca yurttaş, adalet talebinin arkasındadır, yanındadır, savunucusudur ve Şenyaşar Ailesi için adalet talebini asla bu tip önlemlerle, kapıyı kapatarak ya da buraya dövizin asılmasını engelleyerek bastıramazlar. Bundan daha masum bundan daha haklı bir talep yeryüzünde herhalde yoktur. Adalet Bakanı’na Şenyaşar Ailesi'yle görüşün diyoruruz. Taleplerini dinleyin, eminim taleplerini dinlerseniz siz de bu davanın daha çok içine girerek inceleyeceksiniz ve gerekli yanıtı vereceksiniz. Bu konuda susmak ve görüşmemek asla çözüm değildir. En azından Emine Ana, bu kadar günlük sabrına ve dirayetine karşın bunu hak ediyor. Adalet Bakanı bir hukukçu olarak annenin talebini en iyi anlayacak insanlardan bir tanesidir. Biz de Emine Ana'nın yanındayız, birlikteyiz ve adalet talebinin arkasındayız.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.