Çabuk, 'Şehîd namirin' sloganıyla defnedildi

  • Kalkandere Cezaevi'nde katledilen Süphan Çabuk'un cenazesi, ailesi tarafından ATK'den alınarak, memleketi Amed'e götürülüp “şehîd namirin” sloganıyla defnedildi.

 

Amed'de 2016'da tutuklanan ve 16 Ocak 2020’den beri sürgün edildiği Rize Kalkandere L Tipi Cezaevi’nde tutulan Süphan Çabuk, önceki gün katledildi. Çabuk’un cenazesi, otopsi işlemleri yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı. Amed'den Rize’ye giden ailesi, Çabuk’un cenazesini teslim aldı. 

Çabuk’un ailesine, Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri de eşlik etti. Cenazeyi ATK’den alan aile, Çabuk’un memleketi Amed'in Kulp ilçesine doğru yola çıktı. 

 İlçeye ulaşan cenazeyi, aile bireylerinin yanı sıra Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mezopotamya Dil ve Kültürü Araştırma Derneği (MED-DER) yöneticileri, HDP  Milletvekili Remziye Tosun ile çok sayıda yurttaş karşıladı. İlçedeki taziye evine götürülen cenaze, burada dini vecibeler yerine getirildikten sonra kitlesel bir şekilde Eski Merkez Mezarlığına doğru yola çıkarıldı. Çabuk’un cenazesi, “şehîd namirin” sloganı eşliğinde toprağa verildi.

Törenin ardından kalabalık grup, ilçedeki taziye evine geçti.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.