Fransa'da sandık kapandı, sıra ülkede!

Selma AKKAYA yazdı —

  • Şimdi ülkedeki yakınlarımızı seçim maratonuna katmak için seferber olalım. Bu, AKP-MHP faşizminin devrildiği seçim olsun. Ardından bizler de seçim akşamı özgürlük halaylarıyla bu zaferin parçası olalım.

Yurt dışı seçim maratonunun ilk etabı Fransa'da Salı günü bitti. 27 Nisan’da başlayan oy kullanma işlemi öncesinde Yeşil Sol Parti'de karar kılan kurumlar bileşkesinin oluşturduğu seçim koordinasyonu çok sayıda provokasyon ve saldırıya rağmen stresli ve bir o kadar emek gerektiren süreci tamamlarken oylar yola koyuldu. Sıra ülkede!

Oy kullanma süresinde Fransa'da bir önceki yılların üzerine çıkan bir sayıda seçmen sandık başına gitti. Tahmini rakamlara bakıldığında Yeşil Sol'un birinci parti olması bekleniyor. Yurtdışı oy kullanma süreci 46 gümrük kapısında 14 Mayıs akşamına kadar devam edecek. Bu anlamda halen şansı olanlar gidip oylarını kullanabilir.

HDP’yle seçime girme hakkımızı gasp ettikleri için Yeşil Sol Parti adına ancak müşahit olarak sandıklarda 13 gün boyunca Fransa'da seçim noktalarında onlarca Kurdistanlı ve Türkiyeli Yeşil Sol gönüllüsü görev yaptı. Lyon başta olmak üzere birçok noktada fizik saldırılara uğrayan müşahitler, oy kullanma noktalarında usulsüzlüklere karşı mücadelenin öncüsü oldu. Oy kullanma işlemleri sırasında Marsilya ve Bordeaux olmak üzere birçok noktada halka saldırıldı. Tüm bu süreci müşahitler ve seçim çalışmasında yer alanlar sağduyulu davranarak sorunsuz sonuçlandırdı. Bu anlamda seçimin en stresli emeğinin imzacısı olan bu gönüllülerin emeği ancak Pazar akşamı diktatörün gidişiyle ödenir!

Seçim Koordinasyonu oy kullanma süreci boyunca halkı araçlarla sandığa taşırken aynı dönemde oluşturulan çağrı merkezleri üzerinden günlük olarak 1000 ile 1500 arasında değişen sayıda seçmene telefonla ulaşarak oy kullanma hatırlatmasında bulundu.

Sandık iradesini korumak için görev yapan müşahitler, parti görevlisi, sandık kurulu üyesi gönüllülerin ihtiyaçlarını karşılamak için Fransa çapında esnaf, kadınlar arka planda lojistik olarak bütün bu süreçte seferber oldu. Tüm çabaları aynı zamanda ülkelerindeki demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkı sunmaktı. Bu anlamda bu çalışmanın görünmez emekçisi onlardı.

Tüm bu emekten sonra biliyoruz ki, asıl olarak seçim sonuçları belirleyecek olan ülkedir. Şimdi de ülkedeki yakınlarımızı seçim maratonuna katmak için seferber olma zamanı. Bu AKP-MHP faşizminin tahtının devrildiği seçim olsun. Ardından bizlerde seçim akşamı özgürlük halaylarla bu zaferin parçası olalım!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.