Katilin görüntüleri basında!

Selma AKKAYA yazdı —

  • CDK-F ve aile avukatları, Saint Denis’de o sabah olası bir suç ortağının varlığını merak ediyor ve "silah o bölgeden mi alındı" sorusunu sorarak yanıt bekliyor! Çünkü Saint Denis’e giderken çantanın daha hafif, dönüşte ise daha ağır olduğu görüntülerde açık görünüyor.

Paris’te Aralık ayında Evin Goyi, Mîr Perver ve Abdurrahman Kızıl'ı katleden  katil William Malet’in görüntüleri basına yansıdı.

Katil Malet’in Paris 10. bölgesindeki rue d'Enghien'de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne gitmeden önce 23 Aralık sabahı görüntüleri BFM televizyonu tarafından yayınlandı. Görüntülere göre katil, katliam yapmadan saatler önce, göçmenlerin yoğun yaşadığı  Saint-Denis'e gitmiş. CDK-F ve aile avukatları, Saint Denis’de o sabah olası bir suç ortağının varlığını merak ediyor ve silah o bölgeden mi alındı sorusunu sorarak yanıt bekliyor! Çünkü Saint Denis’e giderken çantanın daha hafif, dönüşte ise daha ağır olduğu görüntülerde açık görünüyor.

23 Aralık 2022'de katil Malet, Saint-Denis'teki SNCF istasyonundan ayrılırken CCTV kameraları tarafından filme alındığında saat 06:39. Birkaç saat sonra Paris'teki üç Kürt’ü katledecek olan kırmızı anoraklı ve siyah pantolon giydiği görülen 69 yaşındaki katil, Châtelet-les-Halles istasyonundan bir trenle Saint Denis’e gidiyor. Bu görüntüleri inceleyen polis memurları, siyah bir omuz çantası taşıyan katilin "yavaş yürüdüğünü" belirtiyor. Sabah 6:42'de kamera alanından ayrılmadan hemen önce, istasyondan birkaç metre uzaklıktaki Ambroise Croizat caddesinde, William Malet çantasının önünde diz çöküyor ve katilin sorgulamaları sırasında açıkladığı, "şarj cihazlarını" saklıyormuş gibi görünüyor.

Müfettişler, 1 dakika 42 saniye sonra, "taşımakta zorlandığı" çantasıyla tekrar ortaya çıktığını belirtiyor. "Bu çanta oldukça ağır görünüyor ve bir kez daha dirseğinin kıvrımı hizasında düşüyor" diye ekliyorlar. Katil Malet'in Saint Denis’de  kamera alanında olmadığı bir zaman dilimi var. Peki bu zaman diliminde ne oldu? Avukatlar, bu nedenle katile  silah sağlayabilecek olası bir suç ortağı sorusunu soruyor.

Rue d'Enghien'deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi önündeki saldırının ertesi günü, Paris savcısı katilin Saint-Denis'te bir saldırı planı olduğunu belirtmişti. Neden Saint Denis? William Malet, BFMTV'nin öğrendiği sorgusu sırasında soruşturma yargıçlarına "Çünkü çok sayıda göçmen var" diye açıklıyor. Neden oraya bu kadar erken gittin? "İstasyonda her zaman insanlar vardır." Öyleyse neden yapmadın? sorusuna yanıtı ise "Bir istasyonda çekim yapmak istemedim, eski bir demiryolu işçisi olarak bir istasyonda çekim yapmayacağım." şeklinde oluyor.

Göçmenlere palalarla saldırmaktan hüküm giymiş, silah taşıması yasaklanmış -geçen Mart ayında hakimlere "benim için silahlar tüm hayatımdı" diyen ve kendisini "depresif" ve intihara meyilli olarak sunan katil Malet, harekete geçme planları varsa, Saint-Denis'e gittiğinde neden vazgeçti? Sulh hakimlerine, "Büyük bir çanta ve yedek bir anorak alıp oraya gelmiştim, çünkü tabanca şarjörleri iyi değildi. Silah sorun çıkarır dedim kendi kendime, sonra tereddüt ettim, geri döndüm. (...) Kendi kendime yaparım dedim (...) ama dedim ki kendime 'Oraya geri dönmeyeceğim, rue d'Enghien'e gidiyorum' Kürtler olduğunu biliyordum.” diyor.

Irkçı nitelikteki cinayetler ve cinayete teşebbüsle suçlanan katil Malet, eyleminin "gerçekten ideolojik olmadığını" söylüyor. Basına yansıyan ifadesindeki kesitlerden anlaşıldığı üzere dersine iyi çalışmış katil çünkü dosyanın terörle mücadele kapsamına alınmaması için çok ustaca yanıtlar oluşturuyor.

Saint-Denis’den sonra katil Paris'in 2. bölgesindeki ailesinin yanına dönmüş ve ardından katliam yapmak için Demokratik Kürt Toplum Merkezi önüne gidiyor. "Bu topluluğu neden hedeflemek istiyorsunuz?" sorusuna "DAiŞ'e yaptıklarına müsamaha göstermediğim için (...) çok sayıda esir aldılar ve onları Beşar Esad'a teslim etmediler ve Fransa onları geri alıyor" cevabını veriyor.

Açıkça Kürt Toplum Merkezi’ni hedefleyen katil Malet, halen "ırkçı nitelikteki cinayet teşebbüsü" kategorisinde sorgulanıyor. Kurdistani kurumlar ve aile avukatları, bu katliamın arka planının açıklanması, soruların aydınlatılması için bir terör eylemi olarak görülmesi gerektiğini hatırlatarak, dosyanın terörle mücadele kapsamına alınmasını talep ediyor.

Katil Malet, kısa süre önce yapılan bir sorgulama sırasında açıkça Kürtleri hedeflediğini "saldırı düzenlemek" istediğini açıklıyor. Peki kim ve kimler katil Malet’i korumaya devam ediyor!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.