Göğüs ağrısı

Dersim DAĞDEVİREN yazdı —

  • Nefes alışverişi ile ilgili sorunlar göğüs ağrısına yol açar. Göğüs ağrısı KOAH hastalığı, zatürre, bronşit, emboli, akciğer zarı iltihaplanması veya akciğerlerdeki havanın dışarıya sızarak göğüs boşluğunda birikmesi sonucu da hissedilir.

Göğüs ağrısından bahsedildiğinde veya göğüs ağrısı hissedildiğinde ilk akla gelen kalp ile ilgili sorunlar. Bunların başında da kalp krizi gelmektedir. Göğüs ağrısının nedeni çoğu zaman basittir ve zarar vermemektedir. Yine de dikkatli davranmayı ve ciddiye almayı gerektirir. 
Kalp krizinin yanı sıra kalp etrafındaki zarın veya kalp kaslarının iltihaplanması da göğüs ağrısına sebep olabilir. Ama göğüs ağrısının kalp dışında farklı organ sistemleri ile de ilgisi olabilir. 
Nefes alışverişi ile ilgili sorunlar göğüs ağrısına yol açar. Göğüs ağrısı KOAH hastalığı, zatürre, bronşit, emboli, akciğer zarı iltihaplanması veya akciğerlerdeki havanın dışarıya sızarak göğüs boşluğunda birikmesi sonucu da hissedilir. 
Göğüs ağrısı sindirim sistemine bağlı sorunlar sonucu da oluşabilir. Yemeğin mideden tekrar yemek borusuna çıkması, yemek borusu, pankreas veya safra kesesiyle ilgili sorunlar göğüs ağrısı yapabilir. 
Kas ve kemik ile ilgili sorunlar da göğüs ağrısına yol açabilir. Çünkü göğüsün duvarını kemikler ve kaslar oluşturuyor. Kronik ağrı sendromları ağrı yapabilir. Kaburgaları göğüs kemiğine bağlayan kıkırdak yapının iltihaplanması da göğüs ağrısı yapar. Kaburgada kırılma/ çatlak da göğüs ağrısına neden olabilir.
Panik atakta da göğüs ağrısı hissedilebilir. Su çiçeği virüsünün yeniden aktif hale geçmesi sonucu ortaya çıkan zona hastalığı kapsamında da göğüs ağrısı oluşur. 
Haftaya konuyu işlemeye devam edeceğim. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.