Göğüs ağrısı-II

Dersim DAĞDEVİREN yazdı —

  • Yorgunluk, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma, soğuk ter ve baş dönmesi de göğüs ağrısı ile birlikte yaşanabilir. Bu belirtiler daha çok kalp ile ilgili sorunlarda görülmektedir. 

Göğüs ağrısının belirtileri ağrıya yol açan rahatsızlığa/soruna göre değişebiliyor.
Göğüste gerginlik, basınç, dolgunluk veya yanma sık görülen belirtilerdir. Ağrının etrafa yayılması da göğüs ağrısının bir özelliğidir. Ağrının sol kola yayılması sorunun kalp ile ilgili olması ihtimalini güçlendirir. Erkeklerde yaşanan kalp krizinde bu belirti sıkça görülür. Ağrı boyuna, sırta, omuzlara veya çene bölgesine de yansıyabilir. 
Ağrı kalıcı olabilir, ama gelip gidebilir de. Ağrı hareket ile kötüleşebilir. 
Yorgunluk, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma, soğuk ter ve baş dönmesi de göğüs ağrısı ile birlikte yaşanabilir. Bu belirtiler daha çok kalp ile ilgili sorunlarda görülmektedir. 
Yutma güçlülüğü, ağızda ekşi bir su veya ağrının yemekten sonra oluşması/çoğalması göğüs ağrısının sebebinin mide (ve bağırsak) bölümüyle ile ilgili sorunlara işaret ediyor. 
Şiddetli öksürük, öksürük esnasında ağrı ve derin nefes alışverişi ile bağlantılı ağrı daha çok solunum yolları ile ilgili sorunlarda görülmektedir. Hızlı nefes alıp verme, panik ve titreme de belirtiler arasındadır. 
Hastalık öyküsü tanı koyma bakımından elzemdir. EKG (kalp grafiği) tahlili kalp ile ilgili sorunların tespiti için önemlidir. Kan tahlili de yapılır. Akciğere bağlı sorunları tespit etmek için akciğer filmi de çekilir. 
Tedavi ise göğüs ağrısının sebebine göre değişir. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.