Kadın Zamanı’nda Kadın Hafızası

Kadın Haberleri —

Kadın Zamanı Derneği

Kadın Zamanı Derneği

  • Kadın Zamanı Derneği 25 Kasım öncesi yayınladıkları podcastler ile şiddete dikkat çekerken, 3 gün sürecek olan “Kadın Hafızası” sergisinde de öfkelerini sanatla örgütleyen kadınlara yer verecek.

İstanbul’da 2020 yılından bu yana faaliyet gösteren Kadın Zamanı Derneği 25 Kasım kapsamında podcastler hazırladı. Kürtçe hazırlanan podcastlerde kadın anatomisi, kadınlara ait olan haklar ve 25 Kasım’ın önemi üzerine sunumlar yapıldı. Podcastlerin Kürtçe seçilmesinin nedeni ise hem saha çalışmalarında taleplerin bu yönde olması hem de son dönemde yasaklamalar ile karşılaşan Kürtçe’ye dönük dil şiddetine dikkat çekmek.  
 
‘Kadın Hafızası’ sergisi
Jinnews'ten Nişmiye Güler'in haberine göre dernek aynı zamanda “Kadın Zamanı’nda Kadın Hafızası” isimli üç gün sürecek olan bir sergi de hazırlıyor. 20 Kasım’da açılışı yapılacak olan sergi 22 Kasım’a dek sürecek. Sergide, Kürt kadınların maruz kaldığı şiddet, cezaevlerindeki hukuksuzluklara karşı tutsak kadınların verdikleri mücadele ve 600 günü aşkın bir süredir bulunamayan Gülistan Doku ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair ressam Neşe Toprak ve Senan Doğan Dağdeviren’in resimleri yer alacak.
Kadın Zamanı Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zerya Sabahat Erdoğan da 25 Kasım’a giderken dernek olarak podcast serisi hazırladıklarını aktardı. Podcast serilerini derneklerinin dijital medya hesaplarından paylaştıklarını dile getiren Zerya, “Podcastlere başlamadan önce kısa bir Google form anketi yaptık. Hangi dilde podcast yapalım diye. Açık ara Kürtçe istendi. Daha önce Kürtçe çok yapılmamıştı. İyi ilgi de gördü. Konular belirlenip Kürtçe podcast serimiz devam edecek” dedi. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.