Sesimizi duyuran Jin TV ile dayanışma

Kadın Haberleri —

Jin Tv

Jin Tv

  • Kadın eksenli yayın yapan ve yaklaşık 6 yıldır kadınların sesi, sözü ve umudu olmaya devam eden Jin TV için Hamgurg’da dayanışma gecesi düzenlendi. DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, “Jin TV sayesinde dünyada ve Kurdistan’da kadınla ilgili her şeyi görebiliyoruz” dedi.

Almanya’nın Hamburg kentinde kadın eksenli program yapan tek televizyon kanalı olan Jin TV için dayanışma gecesi düzenlendi. Etkinliğine Hamburg, Bremen, Kiel, Stade, Winsen-Luhe ve Lüneburg'da yaşayan Kurdistanlılar katılım sağladı.

Jin TV temsilcilerinden Aysel Avesta, yaklaşık 6 yıldır kadınların dili ve umudu olduklarını, ayrıca kadın hakikatinin bilince çıkarılmasında Jin TV’nin büyük bir rolü olduğunu dile getirdi.

DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz

DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz da etkinliğe katıldı. Özgür basının ve Jin Tv ekinin kadınların uyanışında önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi.

Sümeyye Boz, “Jin TV sayesinde dünyada ve Kurdistan’da kadınla ilgili her şeyi görebiliyoruz. Jin TV’ye sahip çıkmak, kimliğimize sahip çıkmak demektir. Mûş'ta yapılan yerel seçimlerde bildiğiniz üzere partimiz büyük bir başarı elde etti. Kadınlarımız sokak sokak, ev ev dolaşarak bu başarı da en büyük emek sahibi oldular. Bu başarıda emeği olan kadınlarımızı, bu başarının görünür kılması için gece gündüz demeden çalışan Jin TV çalışanlarını ve aydınlığın karanlıkta kalmaması için çalışma yürüterek sesimiz olan tüm özgür basın emekçilerini bir kez daha selamlıyorum.”

Etkinlikte Suna Alan, Kevana Zêrîn, Koma Jin TV ve Çocuk Korosu da sahne aldı.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.