Çocuk asker ve çocuk öldürmek

Ziya ULUSOY yazdı —

  • Çocuk ve genç çeteleri eğiterek TSK’nın emrine veren SADAT. Erdoğan-Akar çetesinin,  ÖSO’da topladığı bütün çete birlikleri çocuk asker de kullanıyor, çocuk ve sivilleri de katlediyor.

 

“ABD Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı 2021 İnsan Ticareti raporunda, Türkiye'nin Suriye'deki Sultan Murat Tugayları'na somut destek sağladığı” (...) bu grubun ise çocuk askerler kullandığı vurgulandı”. (BBC Türkçe 02.07.21)  Aynı rapor Türkiye’nin Libya’da da çocuk asker kullandığını belirtmiş.

Erdoğan faşizmi, emperyalist yayılmacılığı, işgal savaşlarını “büyük devlet” olmanın şanı olarak ajite edince, ordusu ve polisi, “kuva-i milliye” diyerek onurla yücelttiği ÖSO çeteleri çocuk ve sivil katlederek de, çocuk savaşçı kullanarak da savaş suçu işliyor.

Erdoğan ve Akar  çetesi bu suçu bilerek işliyor.  Çeteleri büyütmek, işgal ordusunun  önünde ilk çatışmalarda zayiatı onlara yüklemek için, dahası sivil halka vahşetle dehşet saçıp teslim almak için, savaş suçu işlemeyi göze alıyorlar. Çocukken çetelere aldıklarını siyasal islamcı ve Türkçü ideolojiye daha sıkı bağlayacaklarını, vahşet emirlerini daha kolayca uygulatacaklarını bilerek bu savaş suçunu işliyorlar.

Faşist şef Erdoğan ve savaş bakanı Akar sessiz kalarak geçiştirmeye çalıştılar. Çavuşoğlu “külliyen yalan” yalanını üflemekten ve “ikiyüzlülük”le suçlamaktan başka cevap veremedi.  “Buyursun BM heyeti gelsin incelesin”   diyemedi. İkiyüzlülük atfetmesi ise savaş suçunu “sen de yapıyorsun ikiyüzlülük yapma” diyerek bir nevi itiraf.

Ne diktatör ve savaş bakanı ne de diğer tetikçileri bu açıklığı sergileyebilirler. Çünkü, yaptıkları işgalin kendisi  haksız, burjuva uluslararası örgüt BM’in kurallarına  bile aykırı, savaş suçu.  Dahası ilhakçılığa varmış durumda.

Çocuk ve genç çeteleri eğiterek TSK’nın emrine veren SADAT. Erdoğan-Akar çetesinin,  ÖSO’da topladığı bütün çete birlikleri çocuk asker de kullanıyor, çocuk ve sivilleri de katlediyor.

Erdoğan-Akar çetesinin,   işgalde çocuk asker kullandığı, sivil Kürt halkını ve diğer halklardan sivilleri, dahası çocukları, kadınları katlettiği gerçek ve savaş suçu.

HRW’nin (İnsan Hakları Gözlem) Efrin işgalinin ilk ayında raporla belgelediği üç olay bile,  bu çetenin çocuk katlinin yüzleri bulduğunu gösteriyor:

“İnsan Hakları İzleme Örgütü bugün yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2018 yılının Ocak ayı sonlarında Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği üç saldırı sırasında... 17’si çocuk olmak üzere 26 sivil öldü.”(hrw.org.tr/news, 23.02.18)

HRW, araştırma sonuçlarını Erdoğan yönetimine bildirdiğini ve hiçbir cevap alamadığını da aynı raporda vurguluyor. Sadece Efrin işgalinin ilk ayında gerçekleştirilen çocuk ve sivil ölümünün bu örneği, Erdoğan-Akar çetesinin 3 yılı aşan işgalde ne kadar sivil ve çocuk katlettiğinin acılı göstergesi. Dahası 3 yıl boyunca çetelerine kadın ve sivil kaçırma, tecavüz etme, haraç alma suçlarını her gün işlettiği Rojava gazete ve televizyonlarında sürekli yayınlandı.

Erdoğan faşizmi uçaklarıyla bombalayarak Roboski’de de içlerinde çocuk olan sivillleri katletmekten geri durmadı. JÖH ve PÖH’üne, Ceylan Önkol, Cemile Çağırga adlı Kürt çocuklarını Taybet ana ve bine yakın sivili öldürtmeyi zafer  olarak kutsadı. Dahası “kadın da olsa Çocuk da olsa gerekeni yapın” diyen faşist şefin kendisi. Berkin Elvan’ı polisine  öldürtüp övünebildi. Kürt  çocukları Antep’te sünnet düğününde katledebildi.

İçte ve dışta çocuk ve sivil katletmek Erdoğan faşizminin karekteri. Tıpkı İsrail siyonist yönetiminin  Filistin’de yaptığı  gibi.

Erdoğan’ın tetikçi kalemleri, işgalci  savaşlarıyla övünürlerken, SETA’sı övündüğü ÖSO’cuları anlatırken çocuk çeteler  açığını da verdi. Burjuva medyanın sözümona biraz muhalifleri de  uygarlık kaybı olan çocuk asker ve savaşta çocuk katletmeyi suçlamıyor, niye açığa vuruyorsun diye yakınıyorlar!

Oysa yapılması gereken tersidir.

Türk halkı, sömürücü faşist iktidar tarafından onuruna sürülen bu lekeyi , Erdoğan faşizmini yıkma, özgürlüğü kazanma mücadelesini yükselterek silebilir.  Faşizme karşı mücadele bu nedenle de onur mücadelesidir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.