İkinci İsrail: Türkiye

Ziya ULUSOY yazdı —

  • Türk burjuvazisi ve generaller Kürt düşmanlığı ve şovenizmle Türk halkını zehirlerken Erdoğan’ın politik islamcılığını güçlendirdi. Erdoğan faşizmi İslamcı-Türkçü ideolojiyle Türk halkını zehirlemeye devam ediyor. 

ABD emperyalizminin Ortadoğu işgalci savaşlarını yoğunlaştırdığı dönemde “üç İsrail” komplo teorisi sol harekette de etki yapabiliyordu. Üçüncü dünya devletçisi Perinçek ile Y. Küçük bu komplo teorisinin yayıcılarıydı. 

Oysa o dönemde de İsrail’le en istikrarlı işbirliği içinde olan ABD’ci olsun Avrasyacı olsun generallerdi. Generaller Kürt özgürlük hareketine karşı  İsrailvari sınır dışı askeri saldırıları gerçekleştiren güçtü. Kürt özgürlük hareketine karşı Barzani’yi kullanmaktan geri durmadılar. 

AKP ve Erdoğan, generaller yerine iktidarda hakimiyet kurunca İsrailvari saldırıları daha kapsamlı boyuta ulaştırdı. Erdoğan, içte İslamcı-Türkçü faşist rejimi dayatırken ve dışta da yeni Osmanlıcı yayılmacılığı tırmandırdı. Olası Müslüman Kardeşler hükümetlerine dayanarak bölge liderliğini ele geçirmek, işgalci savaşlar ve askeri üsler zinciriyle Kürt Özgürlük Hareketini ezmek, Suriye’de ve Başûr’da himayeci sömürgeciliğini kurmak, petro-dolar zengini Arap teokratik rejimleriyle sermayesini kullanma askeri-bekçilik ilişkisini geliştirmek bu stratejinin başlıca boyutlarıydı.

Erdoğan faşizmi siyonist İsrail’le düşman/rakip ikizler profili çizdi. İsrail’i aşan ikinci İsrail yarattı.

Barzani, ikinci İsrail yaratacak ne ekonomik ne de askeri güce sahipti. ABD ve İsrail’le yaptığı işbirliğinden daha çok Erdoğan faşizmiyle işbirliği yapan hanedan diktatörlüğü kurdu. Başûr’u Türk faşizminin himayeci sömürgesi yaptı. 

Komplo teorileri üreten Ergenekoncular, Erdoğan-Bahçeli çetesinin yarattığı ikinci İsrail’in uşağı oldular. İçte faşizmin kalıcılaştırılmasının, dışarda işgalci savaşların ve Kürtlere soykırımcı saldırganlığın amigoluğunu yapıyorlar. 

Şimdi Erdoğan-Bahçeli çetesi İsral’i aşan İsrailvari saldırganlıkla Türkiye ve  bölge halklarının mücadelesine karşı  en saldırgan militarist faşist  güç odağı. 

İsrail bölgede silah sanayicisiydi. Şimdi Erdoğan faşizmi silah sanayiciliğiyle övünüyor. 

İsrail uluslararası hukuku tanımayan keyfilikle Filistin’i, Lübnan’ı işgal ediyor, Suriye’yi bombalıyor. Erdoğan, Başûrê Kurdistan’da kimyasal kullanan işgalci savaşını yoğunlaştırıyor, onlarca askeri üssünü pekiştiriyor. Rojava ve Kuzeydoğu Suriye’yi işgal etmiş, işgali genişletmek için hava savaşını yoğunlaştırıyor, kara savaşına hazırlanıyor. 

İsrail’in elinde yalnızca Lübnan işgalinde Şamir Caca’nın Güney Lübnan faşist milisleri vardı. Erdoğan’ın elinde  ÖSO’da (SMO) Sultan Murat’tan diğer  çetelere ve IŞİD’den topladıklarına uzanan yaklaşık 80 bini bulan çeteler var. Şimdi HTŞ’yle  (eski El Nusra) birlikte iki misline çıktı, 150 bini aştı. 

İsrail Filistin halkını yurdundan tehcir etti. Erdoğan Rojava Kürtlerini tehcir etti, yetinmedi şimdi yeni hava ve kara savaşıyla tehciri sürdürmek istiyor. 

İsrail ABD’nin imtiyazlı savaş makinasıydı. Erdoğan faşizmi, ABD’den de Rusya’dan da yararlanan, bölge gericileri tarafından desteklenen imtiyaz yelpazesi daha geniş savaş makinası. 

İsrail siyonist ideolojiyle halkını zehirlerken yahudi din devleti ideolojisinin güçlenmesini doğurdu. Türk burjuvazisi ve generaller Kürt düşmanlığı ve şovenizmle Türk halkını zehirlerken Erdoğan’ın politik islamcılığını güçlendirdi. Erdoğan faşizmi İslamcı-Türkçü ideolojiyle Türk halkını zehirlemeye devam ediyor. Eğer Kobanê’de ve Rakka’da Rojava devrimi güçleri IŞİD’i yenmeseydi, Erdoğan destek kitlesinin çoğunluğunu IŞİDvari çetelere dönüştürmeyi başarır, Kurdistan’da Hizbullah’ın yaptığını heryerde yapardı. Suruç, Ankara Gar katliamlarını çoğaltmaya devam ederdi. 

İsrail Mossad’la burjuva devletlerin ajan örgütleri ve özel askeri vurucu güçlerini eğitiyor. Erdoğan faşizmi, MİT ve Özel Kuvvetler aracılığıyla bölge burjuva devletlerinin ajan ve vurucu güçlerini eğitiyor. 

Erdoğan faşizmi, bölge halkları için İsrailvari ama İsrail’den daha güçlü ve etkili saldırgan karşı-devrim odağı. 

Erdoğan faşizmi, kara güçleriyle Rojava -Kuzeydoğu Suriye’yi tamamen işgal etmeyi başarırsa, bölge öncüsü Kurdistan devrimini ezecek, bölge gericiliğinin jandarması olarak halkların yakın geleceğini karanlığa boğacak. 

İşçi sınıfı ve halklarımız, barışsever bütün güçler, tam da bu karanlığa geçit vermemek için Erdoğan’ın işgalciliğine karşı ayağa kalkmalı, bugün ve yarını bütün bölge halkları için  aydınlığa kavuşturmalı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.