Rojhat ve Koçero

Nubar OZANYAN yazdı —

  • 2012 yılında Dersim-Aliboğazı’nda Heval Koçero’yla birlikte uzun bir süre siper yoldaşlığı yaptık. Gülen gözleri ve yoldaşça sıcak yaklaşımıyla her arkadaş üzerinde olumlu bir etki bırakıyordu. 
  • Komutan Rojhat Karakoçan, soluksuz bir komutandı. Rojhat, Batman’dan sonra Dersim-Aliboğazı’nda komutanlık yapan cesur arkadaşlardan biriydi. Kaypakkaya’nın savaşçı yoldaşlarına sayısız emeği geçmiştir.

Karanlığın ve cehaletin sahipleri dünyayı ve ülkemizi yaşanılmaz kılmaya devam ediyor. Doğayı, toplumu, yaşamı yıkan-bozan ve çürüten sermaye sahipleri istediklerini elde etmek, her tarafa egemen olmak için ellerinden gelen bütün kötülükleri yapıyor. Özgürlük isteyen, adalet arayan ve gelecek umudu taşıyan onur ve vicdan sahibi herkes düşman görülüyor, kabul ediliyor. Karanlığın sahipleri özgürlük fikrini, iradesini, kararlılığını imha ve yok etmek için her türlü silahı, tekniği, ihaneti kullanıyor. İçimizdeki en iyileri, en önde yürüyenleri hedef alıp yok etmek için bütün insani değerleri ayaklar altına alıyor. 

Gün geçmiyor ki düşmanın SİHA saldırıları tarafından özgürlüğün temsilcileri katledilmesin. Sara-Ruken-Jîna Amînî-Nagihan Akarsel-Zeynep Mihemed… Son süreçte katledilen kadın arkadaşlar bilincimize yazıldılar.  

Rojava, Medya Savunma Alanları, Ermenistan sınırları TC ordusunun saldırılarının hedefi durumundadır. Hızından ve etkisinden bir şey kaybetmeyen saldırıların hedefinde Til Temir, Zirgan, Eyn İsa, Şengal bulunmaktadır. Hemen her gün bombalanan evler ve ocaklar karşısında ABD ve Rusya’nın suskunluğu manidardır. Bu saldırılara destek verdikleri açıktır.

Tarihin ve anın en zalim, en vicdansız, en ahlaksız düşmanıdır TC devleti. Ülke içinde ve dışında bir avuç komprador, talancı yağmacı Türk burjuvazisinin ve bir avuç işbirlikçisinin dışında herkes düşmandır. Türk faşist kompradorların tarih boyunca en iyi icat ettiği şey düşmandır. Düşman yaratmadan soluk alamazlar. Irkçılığı pompalamadan duramaz, mazlum kanı akıtmadan yaşayamazlar! 

AKP-MHP faşist yönetimi dün soykırımla bitiremediği Ermenileri bugün yok etmek istemektedir. Vatansız ve topraksız bırakıp yaşam sularını kurutmak istemektedir. Diğer yandan ise bugün onurluca, direnen özgür Kürt’ü yok etmek istiyor. Yunanistan’a tehditler savurup boyun eğdirmek isterken, Ermenistan’ı kuşatıp parça parça işgal edip haritadan silmek istiyor. 

Oysa özgür Kürt’e diz çöktürme saldırı ve çabaları boşunadır. Çünkü onların savaş ve direniş içinde ustalaşmış, düşman karşısında ustaca taktik ve pratikler uygulayan fedakar-tecrübeli-sınanmış önderliği vardır. Gözünü kırpmadan özgürlüğü ve idealleri için savaşan ve direnen Sara-Ruken ve Koçero-Rojhat Karakoçan’ları vardır. Sayısız isimsiz savaşçıları ve ölümsüz kahramanları vardır. 

Dersim’de heval Koçero’yla birlikte

Bunlardan biri de Koçero’dur! 

2012 yılında Dersim-Aliboğazı’nda Heval Koçero’yla birlikte uzun bir süre siper yoldaşlığı yaptık. Gülen gözleri ve yoldaşça sıcak yaklaşımıyla her arkadaş üzerinde olumlu bir etki bırakıyordu. Mütevazi yoldaşlığıyla içten, yapıcı ve kapsayıcı tutumuyla herkeste bir sempati bırakıyordu. O’nunla karşılaşmanın, konuşup sohbet etmenin başka bir anlamı vardı. Savaşçılar ve dostları karşısındaki samimi duruşu, içten ve sakin konuşması herkese güven veriyordu. 

Zagros’tan Dersim’e kadar Kürdistan’ın birçok bölgesinde savaşan, sayısız badireler atlatan, vücudunun birçok yerinden yaralanmasına karşın komutanlık duruşundan taviz vermeyen Komutan “Koçero Batman” halk ve savaşçılar üzerinde büyük bir etki bırakmıştı. Kobane direnişinde Reqa, Minbiç, Eyn İsa, Tebqa hamlelerinde yer alarak cesaret ve kararlılığını her pratikte göstermiş bir komutandı.  

YPG komutanı Koçero Batman, işgalci Türk ordusunun SİHA saldırısıyla katledildi. Cenazesine binler katıldı. Kobanê halkı değerli komutanını yalnız bırakmadı. Vefalı halkımız onun için büyük fedakarlık gösteren güneş yüzlü komutanını bağrına bastı. İşgalci ve katliamcı Türk ordusuna açık mesaj vermekten çekinmedi. “İşgalci Türk devleti iyi bilsin, ne yaparsa yapsın irademizi kıramaz” diyerek bir yandan kalleş saldırıları kınarken diğer yandan düşmanın çabasının boşa olduğunu belirtip irade kararlılığını gösterdi.

Asla unutmayacağız

Bir diğer ölümsüz savaşçı ve komutan Rojhat Karakoçan’dır!

Soluksuz bir komutandı. Rojhat, Batman’dan sonra Dersim-Aliboğazı’nda komutanlık yapan cesur arkadaşlardan biriydi. Kaypakkaya’nın savaşçı yoldaşlarına sayısız emeği geçmiştir. Askeri meselelerde kısa ve özlü değerlendirmeleri, öneri ve uyarıları bir ders niteliğindeydi. Koçero gibi Rojhat Karakoçan arkadaş da Kürdistan’ın birçok bölgesinde savaşmış, öncülük yapmıştır. 

Heval Rojhat Karakoçan arkadaşın soluksuz emeğini, Heval Koçero’nun Dersim-Aliboğazı’ndan çıkışında son kez dönüp TKP-ML TİKKO’culara bakarak el sallamasını asla unutmayacağız. Hatırlayacağız ve devrimci savaşımızın gerekçeleri arasında yer vermeyi sürdüreceğiz.

Mücadelenin fazlasıyla sabır ve irade gerektiren komutanlarını unutmayacağız.  

Onur ve şeref olsun özgürlüğü ve geleceği için savaşan komutanlara ve savaşçılara! 

Anılarına bağlılıkla minnetle anıyoruz. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.