Kürt ulusu

Mihraç URAL yazdı —

  • Kürt halkının siyasi iradesi, bu ülkenin demokratik alana kavuşmasının tek yoludur.
    Bunu bilmeyen, buna destek olmayan, boş gevelemelerle arada-ortada gezen asla devrimci olamaz.

Yaklaşan CB seçimleri, iflas eden ekonomi ve dış siyasetin şaşkınları, siyasal sahnede havlamaya devam ediyor.

40 yıldır baş edemediler; hür türden çirkefle saldırdılar, itham ettiler ama sonuç değişmedi. Kürtler siyasal tercihlerini açıkça, özgür iradeyle ve  seçim sandıklarında ifade etti durdu. Bu irade milyonlarca oyla beyan edildi.

Bunu hazmedemeyenler, yaklaşan seçimlerin hezimet korkusuna kapılanlar, ellerine geçirdikleri devlet gücünü bir baskı aracı yapmaya çalışıyorlar.

Ama ne yapsalar, sonuçta bu irade ayakta duruyor ve ırkçı düşmanlarını, faşist yönelimlerini alt etmeye muktedirdir.

Her şeye rağmen, bu da bir siyasi mücadeledir. Biz devrimciler Kürt halkının yanında olacağız. Meydanlarda kozumuzu bu sürülerle  paylaşmaya hazırız. Bu böyle biline.

Konuyla ilgili görüşlerimi şu tvitlerle dile getirdim.

1-MHP lideri Bahçeli, eriyip giden partisinin onursuzluğunu kurtarmak için bir kez daha "HDP'nin kapısına kilit vurulmalıdır" çıkışı yaptı. Bu, diktatör Erdoğan arzusunun dile gelişidir.

Bahçeli köpeği başka türlü havlamaz zaten. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının iradesini bakidir.

2-Metin Özkan adlı bir hayvan CNN TÜRK TV 'de havlayıp duruyor. Akıllara ziyan Devlet Bahçeli'nin "HDP kapatılsın" çıkışına, yine akıl almaz çirkefle HDP yöneticilerine ağır şahsi küfürler yaparak, "6 milyon oy almışlar ne olur ki? Bunlar katil terörist" diye uluyor. Lanet olsun.

3-"HDP'yi kapatıp, haşere sürüsü gibi itlaf edilmelidir" diyen ırkçılara söylüyorum; havlamalarınız, kervanın yürüyüşünü engelleyemeyecektir.

Biz devrimciler sizlerle kozumuzu meydanlarda paylaşacağımızı çok iyi biliyoruz. Bunu bilmeyen aptallara bu günlerde bir kez daha hatırlatırım.

4-Kürt halkının siyasi iradesi bu ülkenin demokratik alana kavuşmasının tek yoludur. Bunu bilmeyen, buna destek olmayan, boş gevelemelerle arada-ortada gezen asla devrimci olamaz.

HDP kapatılamaz; bir halkın var oluş mücadelesini yeryüzünde hiç bir güç engelleyemez. Bu böyle biline.

5-"HDP'yi kapatıp, haşere sürüsü gibi itlaf edilmelidir" diyen ırkçılara söylüyorum; havlamalarınız, kervanın yürüyüşünü engelleyemeyecektir.

Biz devrimciler sizlerle kozumuzu meydanlarda paylaşacağımızı çok iyi biliyoruz. Bunu bilmeyen aptallara bu günlerde bir kez daha hatırlatırım.

6-Kürt halkının siyasal iradesini yok etme çabalarının doruk yaptığı bir kesitteyiz.
Neden açık: Yaklaşan CB seçimleri, iflas eden ekonomi ve dış siyasettir.

Bu devlet faşizan bir diktatörlük egemenliğidir. Bunlarla birlikte yaşayacağını sanan aldanır "itlaf" edilir biline...

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.