Seçimlere çeyrek kala

Suat BOZKUŞ yazdı —

  • Halklarımızın her fırsatta canıyla-kanıyla ortaya koyduğu değişim isteği ve köklü değişim için ayağa kalkışı bastırılamadı. Bu şartlarda sadece anketler değil, sokak da AKP-MHP çetesine “güle güle” diyor. 

Rus ruleti gibi halka tuzak olarak düzenlenen seçim yasalarıyla yapılacak olan seçimlere çeyrek kaldı. Halklarımızın her fırsatta canıyla-kanıyla ortaya koyduğu değişim isteği ve köklü değişim için ayağa kalkışı bastırılamadı. Bu şartlarda sadece anketler değil, sokak da AKP-MHP çetesine “güle güle” diyor. Ama Erdoğan ve Bahçeli Ortaçağ’ın sonundaki Fransız kralları, Rus çarları gibi hala kulaklarını tıkayıp zulüm düzenini sürdürmek için bahane üretme çabası içindeler. Fransız ve Rus diktatörleri “Ekmek yoksa pasta yesinler” diyordu. Bizim diktatörler “Bugün az yersiniz, yarın çok” diyerek, “Dana eti yerine koyun eti yiyin” diyerek halkla dalga geçiyorlar. Halk bir kilo kıyma için, ucuz bayat ekmek için saatlerce kuyrukta beklerken, onlar hala saraylarında Fransız kralları gibi keyif çatmaya devam etmek istiyorlar.

Seçimlere çok az zaman kaldı. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi kışkırtma, saldırı ve yalan dolanlarla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kuran, seccade, ezan, bayrak oyunları tutmayınca silahlı saldırılara ve çeşitli kışkırtmalara başvuruyorlar. Suçlarının üstünü örtmek için ülkeyi kargaşa içine sokmak istiyorlar. Bu kargaşada paçayı kurtarmayı deniyorlar. Sosyal medyada ve sokakta saldırıya geçen trol ordusu bunu gösteriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yıkılacaklar ve gidecekler. Belki de şimdiden kaçacakları yerleri seçmişlerdir.

2015 sonrasını yaşayanlar Erdoğan-Bahçeli diktasının halka karşı işlediği suçları unutmaz, unutamaz. Bazıları hala “Erdoğan kaybedeceği bir seçimi yaptırmaz, seçimi kaybetse de gitmez” gibi iddialarda bulunuyor. Şüphesiz ki Erdoğan-Bahçeli diktasının amacı budur. Ama zaten hiçbir diktatör kendi isteğiyle gitmemiştir. Halkların direnişi sonucu gitmek zorunda kalmıştır. Biz Erdoğan-Bahçeli diktasının demokrasi, hak-hukuk kültürüne ve saygısına değil, halklarımızın direniş birikimine ve özgürlük aşkına güveniyoruz.

Rakibin gücünü küçümsemek kadar abartmak da yanlıştır. Halkın gücüne güvenmeyen yenilgici-bozguncu siyasetler halkı şaşırtır ve zayıf düşürür. Dünyada da, ülkemiz tarihinde de bunun çok örneği yaşanmıştır. Çok yakındaki Mart 2019 yerel seçimlerine bakalım. Binali Yıldırım’ı aday gösteren Erdoğan, Binali Yıldırım olmazsa İstanbul’u Sisi yönetecek, Rumlar yönetecek, PKK faturaları tahsil edecek gibi bir sürü ayarsız iddialar sallamasına rağmen seçimleri kaybetti ama yenilgiyi kabul etmedi. Seçimleri iptal ettirdi. Binali’yi seçtirmek için TRT ve medya trolleriyle atağa geçti. Üç ay sonra fark kırk kat artarak 900 bine çıktı ve gene kaybetti.

Halkların iradesi ve isteği net olarak otuz senedir ortadadır. O günden beri halka açıkça verilen sözlerin hiç birisi tutulmadı. Tam tersi yapıldı. Serhildanlardan sonra bu siyaset her yolla bastırma ve imha siyasetine döndü. ’93 konseptinin azgın saldırıları ve katliamları halklarımızın direnişiyle boşa çıkarıldı. 7 Haziran 2015 sonrası AKP-MHP diktasının başlattığı tasfiye ve imha süreci de büyük bir direnişle boşa çıkarıldı. Şimdi bu diktayı tamamen yıkma zamanıdır. Halk artık korku duvarını aşmış, sokakta bağıra bağıra konuşuyor. AKP trolleri kaçacak delik arıyor. Takma isimli-çakma resimli AKP trolleri sosyal medyada kudurmuş gibi saldırıyor, katliam çağrısı yapıyor. Bir TV trolü-TOGG mankeni “AKP’liler sokakta konuşmaya korkuyor” diyerek halkı eleştiriyor. Halka hiç kabadayılık yapmaya kalkışmayın. Bunlar daha iyi günleriniz. Sonuçta utançtan sokağa da çıkamayacaksınız. Halkın tepkisi hepinizi silip süpürecek.

Halk buna hazırken tüm parti, örgüt ve çevrelerin de bunu görüp kolaylaştırması gerek. Daha önce de söyledik:

Kazanma ihtimali olmayan parti ve adayların Erdoğan’a destek anlamına gelen politikalarını değiştirmeleri gerekir. Yanlışta ısrar ve inat etmenin kendilerine de bir faydası olmayacak, siyasi hayatlarına silinmez bir leke süreceklerdir. Sol adına aday olan parti ve kişilerin en azından kritik yerlerde Yeşil Sol Parti lehine seçimlerden çekilmesi için daha zaman ve fırsat vardır. Bunu değerlendirmeleri doğru olur.

 Gerçek bayramlara ulaşmak dileğiyle halklarımızın bayramı kutlu olsun.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.