Çocukların istismarı ve müslümanlar

Ahmet TURHALLI yazdı —

  • İslami açıdan bu şehvetperestlerin uydurdukları, peygamber Ayşe ile 9 yaşında evlendi rivayetleri doğru değildir. Onlarca tarihi belgenin Ayşe’nin 19-20 yaşlarında olduğunu ispatına rağmen, hala durumun bu biçimde tartışılması ayrı bir çıkmazdır.
  • Bu dinin müntesipleri Kur’ani İslama değil de Arapların menkıbelerine ve Türk İslam sentezi denen ucube ırkçı bir dine mi teslim oldular. 

Geçtiğimiz günlerde Hira-Nur vakfının başkanı ve kendi cemaati içerisinde vuku bulan bu cerime, çocuk evliliği haberleri ile yeniden Türkiye’nin gündemine oturmuş oldu. Çocuk gelinlerin sorunları bir dram olarak kalmaya devam etmektedir. 

Bu tartışmalar önemli olmakla birlikte, daha önceki deneyim ve tecrübelerimizi de göz önünde bulundururken sürdürülen bu tartışmalarında soruna çözüm bulma ve sorunu ortadan kaldırma odaklı gelişemediğini görmekteyiz. Bu tartışmaların sorunu çözme ve bu zulmü ortadan kaldırmaktan ziyade, Türkiye’de iktidarın el değiştirmesi için kullanılan bir argüman olduğu kanısı yaygın olarak göze çarpmaktadır. Daha çok kızıl Kemalistlerin yeşil Kemalistlerden iktidarı kapma kapışması biçiminde gündemde tartışılmaktadır.

Türkiye’de siyasiler ve devlet ricali bu sorunu çözmek istemleri ve iradeleri olmuş olsaydı, şimdiye değin bu ve benzeri sorunlar büyük ölçüde çözülmüş olacaktı. 

Tarikatlar ve Kur’an kursları kapatılsın biçiminde kızıl Kemalistler tarafından geliştirilen bu tartışmalar, karşılıklı olarak iktidar olmak için birbirlerini kısmi olarak zorlama tartışmalardır. Geliştirilen bu tartışmaların hedefi yeşil Kemalistleri iktidardan ederek, iktidara geçme çalışmaları biçiminde gelişmektedir. Karşı hamle olarak da iktidardaki yeşil Kemalistler yandaş medyayla bu vahim olayı bir film fragmanı gibi çekip yayınlayarak, bu işi ya da kişileri cezalandırdım algısı oluşturmaktadır. 

Bu zulüm ve olaylar nerde cereyan ediyor? Mazlum ve mağdur olan bu kızın, şikayeti sonucu, mahkemede yaşı büyük birilerinin, onun yerine heyet raporu alarak davanın kapatılması gerçekleştirilmiş bir durumdur. Olay öyle bir anlatımla tartışılıyor ki, bahsi geçen olay Türkiye’de değil de, Sudan'da mı yaşanmıştır? Gibi bir algı oluşturulmaktadır. Bu sorunu gündemleştirmekle hedeflenen bu sorunu ve bu tür olayların önünü almak olamadığı gibi, ne İslami nede insani olarak sorunu tartıştırıp toplumu zihinsel olarak geliştirme, vicdani olarak kavrama ve ahlaki olarakta toplum nazarında bu cerimeyi mahkum etmede yaşanmamıştır/yaşanmayacak. Dolaysı ile bu tartışmalar, bu sorunu ve zulmü ortadan kaldırmaya yönelik bir tartışma ve çaba değildir. Niyetler öyle olmadığı gibi sonuçlarda öyle olmayacaktır. 

İslami açıdan bu şehvetperestlerin uydurdukları, peygamber Ayşe ile 9 yaşında evlendi rivayetleri doğru değildir. Onlarca tarihi belgenin Ayşe’nin 19-20 yaşlarında olduğunu ispatına rağmen, hala durumun bu biçimde tartışılması ayrı bir çıkmazdır. Peygamberden 200 yıl sonra ortaya atılan bu iddia ibni Hişam tarafından kaynaklara geçirilmiştir. Şehvetperestler kendi sapkınlıklarına delil ve gerekçe oluşturabilmek için sıkı sıkıya bu yalan haberlere sarılmışlar ve çevreyi İslam peygamberi adına manipüle etmişlerdir/etmektedirler.

Neden bu meczuplukları ile binlerce küçük kız çocuklarının hayatını karartıp zindan edenler, Peygamberin asıl zevcesi olan kendinden 15 yaş yaşlı olan Hatice ile evliliğini sünnet olarak uygulamamaktalar?

İslam dini ve peygamberi ile bu sapıklığa kılıf uydurmak İslama ve peygambere atılmış en büyük iftiradır! Kendine Müslümanım diyenlerin ve bu dine inandığını söyleyenlerin bu vahşetler karşısında sessiz kalması ayrıca bir vahşettir. Nedenine gelince, İslam zulm etme ve hayat karatma dini değildir, İslam hayat dinidir! Bir insanı öldürmenin, bütün insanlığı öldürmekle eş değer olduğunu söyleyen bir din, nasıl olurda küçük kızların hayatını, karartan ve onları hayatları boyunca sürekli olarak öldüren bir din haline getirilebilinir. Bu dinin müntesipleri Kur’ani İslama değilde Arapların menkıbelerine ve Türk İslam sentezi denen ucube ırkçı bir dinemi teslim oldular. Ne güzel söylemiş Kur’an: ‘ Diri diri gömülen kıza hangi suçundan dolayı öldürüldüğü sorulduğunda; (Tekvir 8-9) bu ayetler Kuran da çok tekrarlanmıştır. Kız çocukları öldürdükleri için kınanan ve cehennem azabına düçar olacakları söylenen bir dinin mensupları, bu gün küçük kız çocuklarına evlilik adı altında vahşeti yaşatıyor, psikolojilerini bozarak, onları her saniye defalarca öldürüyor ve birde bunu şehvetperestlik zevki ile gerçekleştiriyor. Kızı diri diri toprağa gömen cahiliye insanını kınayan Kur’an’ı okuyanlar, kızı her gün milyonlarca ve vahşi bir şekilde katl ediyor. Ne demeli…

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.