HDP bu coğrafya'nın hakikatidir!

Cafer TAR yazdı —

  • HDP cesarettir, bağlılıktır, inançtır, dirençtir. HDP'nin binlerce çalışanı cezaevinde, ayrıca kadın/erkek birçok çalışanı şehit edildi. HDP ve Kürt Özgürlük Hareketi bu coğrafyanın çözülmüş bulmacası, demokrasi ve özgürlük manifestosudur.

 

"Hadi siz düşünün, top bizde

Mangal gibi yürek çok bizde

Alevere dalavere yok bizde"

(Sezen Aksu)

 

HDP bu ülkenin on yıllar boyunca verilmiş emekler, şehadetler sonrasında ulaşılmış hakikatidir. Bunu sadece biz söylemiyoruz; HDP'ye düşmanlık yapanlar da söylüyorlar. Müsaade ederseniz bunu iki örnekle biraz daha açmak istiyorum.

1.Özdil

Bazı insanlar Kürtlere açıktan düşmanlık yapıyorlar ve yıllardır bundan hiç vazgeçmediler. Bunların en çok bilinenlerinden bir tanesi Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'dir. Fakat adam aynı zamanda kendi içerisinde de tutarlı!

Geçen yılın sonlarında Bizim TV kanalında Lale Özan Arslan'la yaptığı programda Özdil "HDP aslında teknik olarak hem Türk hem Atatürkçülük kavramına karşı bir partidir; Ama aslında Atatürk vizyonunun getirdiği kadın erkek eşitliğini uygulayan tek partidir" demişti. (HDP Türkler dahil hiçbir halka düşmanlık yapmış bir parti değildir; aksine Türklük dahil bu coğrafyanın bütün halklarını Demokratik Ulus perspektifi içinde yüceltmeye çalışır.)

Yine aynı programda Özdil özellikle altını çizerek, "Demokrasi tarihimiz açısından baktığımızda seçmenine yalan söylemeyen tek parti HDP'dir. HDP milletvekilleri, parti yöneticileri vatandaşa oy isterken ne dediyse seçildikten sonra birebir onu yapmıştır" demiştir.

2. "Geççek"

Her defasında Megastar olduğunu bir kez daha kanıtlayan Tarkan; toplumun derinlerinden gelen isyanını sanatçı duyarlılığıyla daha şimdiden milyonların dinlediği bir protest şarkıya dönüştürdü.

Tarkan, Sezen Aksu'dan aldığı "Sen beni acıtamazsın" pasını muazzam bir gole dönüştürdü! AKP/MHP iktidarının moral bariyerleri yerle bir oldu. Dikkat ederseniz; sürekli saldırı pozisyonunda olmaya, Joseph Goebels taktikleri gereği zayıf görünmemek için asla öz eleştiri vermemeye çalışan Erdoğan, Sezen Aksu karşısında geri adım atmak zorunda kaldı.

İktidar çevreleri ve havuz medyası hiç vakit kaybetmeden Sezen Aksu'yu HDP ile ilişkilendirdiler. Onlara göre 'Sezen Aksu zaten HDP'liydi, öyle olduğu için de böyle şarkılar yazıyordu!'

Hem Bahçeli hem de Erdoğan'ın Havva annemiz, Adem babamız üzerinden başlattığı gerici saldırı büyük bir başarı ile geri püskürtülmüş, Erdoğan'ın ceberut kibri; Sezen Aksu'nun kocaman yüreğine çarparak tuzla buz oldu.

Daha aradan bir ay bile geçmeden Tarkan'ın "Geççek!" şarkısı iktidar saflarını yeniden darmadağın edecek gibi gözüküyor. Şarkının yayınlanmasından hemen sonra yine aynı ezberle karşı karşıya kaldık.

Türk televizyonlarının vazgeçilmezi, Bahçeli'nin basın danışmanı Metin Özkan katıldığı bir TV programında "Başta Hüda Kaya olmak üzere HDP'lilerin günlerdir geççek geççek gidecek gidecek sözünü Tarkan şarkılaştırmış!" diyerek bir kez daha toplumun derinlerinden gelen itirazı HDP ile ilişkilendirmiştir.

Bu adamlar bütün bunları HDP'yi yermek için yapıyorlar. HDP üzerinden muhalefeti itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Halbuki tam tersi oluyor; aptal düşmanlarımız bizi daha da güçlendiriyorlar.

Bu ülkenin vicdanı olan Tarkan gibi, Sezen Aksu gibi sanatçıların HDP ile ilişkilendirilmesi bize onur verir, bizler bundan gurur duyarız. Bu ülkenin deresine, ormanına, Ünzile'sine, demokrasisine sevdalı insanlarla yan yana olmak bize onur verir.

HDP cesarettir, bağlılıktır, inançtır, dirençtir. HDP'nin binlerce çalışanı cezaevinde, ayrıca kadın/erkek birçok çalışanı şehit edildi. HDP ve Kürt Özgürlük Hareketi bu coğrafyanın çözülmüş bulmacası, demokrasi ve özgürlük manifestosudur.

Türkiye'de şimdiye kadar iki ana politik akım vardı; 'Cumhur İttifakı' ve 'Millet İttifakı', biz de kendimize Üçüncü Yol diyerek yola çıktık. Fakat günümüzde bu ifade eksiktir ve bizi tam olarak ifade etmiyor; HDP bu ülkenin onlarca yıldır süren mücadelesi sonucu ulaşılmış hakikatidir.

HDP Hakikattir!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.