İktidarcı müslümanların Kurdistan münafıklığı

Ahmet TURHALLI yazdı —

  • Kürt’ün vatan davası, Filistinli’nin davasından daha az kutsal değildir. Kendi vatanında köle olan bir Müslüman, başka ülkeyi kurtarma fantezisinden vaz geçmelidir. Ne yazık ki, Filistin’e özgürlük diyenler, Kurdistan’ı yaşanmaz duruma getiren münafıklardırlar.

HAMAS’ın İsrail’e saldırısı ile tekrar alevlenen çatışmalar birçok hakikati de bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Yıllardır İsrail’in Filistin halkına yaptıkları bilinmektedir.
HAMAS’ın son saldırıda yapmış oldukları acımasızca bir terördür. Bu terörü bizim dindaşımızdırlar diye görmezlikten gelmek, İslam’a yapılmış büyük bir haksızlıktır. Çünkü bu metot İŞİD’in metodudur. Bu saldırı IŞİD'in saldırıları ile aynıdır hatta daha gaddarcadır. Evlerinde uykuda olan sivilleri öldürmek, otobüs duraklarında bekleyen masum insanları silahlarla taramak, çocukları, yaşlıları ve kadınları vahşice öldürerek, kadınları çıplak soyarak cenazelerini meydanlarda teşhir etmek, terörün alasıdır. Kimse bu yapılanları masum ve normal göstermemelidir/gösteremez. Kimse İslam ve insanlık adına bu yapılanlara sahip çıkamaz/çıkmamalıdır. Hiçbir insan bu gaddarca uygulamaların savunuculuğunu yapamaz. İsrail bize zulüm ediyor diye, hiç kimse bu terörü ve vahşeti meşru gösteremez. 
HAMAS’ın bu terörüne karşı, İsrail’in sivil yerleşim yerlerine saldırarak masum, günahsız çocuk, kadın ve yaşlıları öldürmesi, savaş kurallarını çiğnenmesi de zalimce, gaddarca ve ahlaksızcadır.
Şehit Abdal- Azizar- Rantisi’ye gazeteci tarafından siz Müslüman olduğunuz için mi, ölüm listesine alındınız? sorusuna "Hayır! Ben Müslüman olduğum için değil, Filistinli olduğum için İsrail'in ölüm listesine alınmışımdır" diye cevap veriyor.
Filistin meselesi dini bir mesele değil, toprak ve egemenlik meselesidir. Bu meseleyi dini bir mesele gibi göstermek, dini istismar etmenin dışında hiçbir şey değildir. Humeyni’nin "Filistin Haftası" diye başlattığı ve İktidarcı dini zihniyetin kendine yeni kutsallar oluşturarak, iktidarını pekiştirme operasyonu olarak geliştirilmiş bir meseledir. 
Filistin meselesinin kördüğüme dönüşmesi, bir tek İsrail’in ya da batılı devletlerin yaklaşımları değildir. Müslümanların yaşadıkları coğrafyadaki İktidarcı İslamcıların günah ve sorumlulukları daha fazladır. Şii İslam adına iktidara gelen Humeyni bu durumu daha fazla içinden çıkılmaz hale getirerek, Filistinli mazlumların sorunlarını sürüncemede bırakmış ve iktidarını sağlamlaştırmıştır. Türkiye’deki AKP ve diğer cemaatlerin de Filistin davasından devşirdikleri para ve iktidardır. Milli Görüş’ten başlayarak İktidar İslamcılığı, Filistinlilerin davasını istismar etmiş, toplumun inancını iğdiş ederek, maddi çıkar ve iktidar devşirmiştir. Bu durum şimdi daha da derinleştirilerek sürdürülmektedir.
Arka kapılar ardında devletlerle oturup pazarlık yapan bu iktidar ve çıkar dindarları, mazlum Filistin milletine acı, fakirlik, muhacirlik ve ölüm dışında ne vermişlerdir? Filistinli bu durumları yaşarken, Erbakan, Erdoğan ve bilumum iktidar müminleri, saraylar yaptırmakta, özel uçak filolarına uçaklar katmakta, dolar ve euro zenginleri arasına girmekteler. Filistinliler, Ürdün’e, Suriye ye, Lübnan'a, Mısır'a ve Irak’a muhacir edilerek çadırlarda, işsiz, okulsuz ve ekmeksiz bir durumda yaşamlarını sürdürmekteler. Açlıktan çocuklarını satan Filistinliler, Avrupa’ya ulaşabilmek için, denizlerde boğulmakta, soğuktan donarak ölmektedirler. Bahsi geçen sözüm ona dini bütün devletler, Filistinlilere nerede ve ne kadar yardım yapmaktalar? Filistinlileri bu hale düşüren asıl unsurlar, Irak, İran, Türkiye ve Suriye’dirler.
Bilmem bu devletler size bir ipucu veriyor mu? Her dördü Kurdistan’ı sömüren iktidar ve devletlerdirler. Sanırım biz Kürtler tarafından sorun biraz daha netlik kazanmaktadır. 
Filistin için kıyameti koparan İran, her yıl binlerce İnsanı idam etmektedir. Açlık, sefalet İran toplumunda tavan yapmış durumdadır. Bir avuç Molla ve taraftarları ise, Karun’ca lüks içerisinde yüzmektedirler. 
Kürtlerin, Belucların, Arapların, Azerilerin ve Sünnilerin yaşam haklarını ellerinden alan bir iktidar mı Filistinlilere özgürlük getirecek? Bunu hangi aklı başında beşer doğrular?
Suriye’nin hali ortada, Kürtlerin hakları verilmesin diye, her iblisle anlaşan Beşar Esed mi Filistinlileri özgürleştirecek?
Irak ise bu halde bile mezhep ve etnik sorunlarına çare bulamamış, yolsuzlukta ün salmış bir halde iken mi Filistinlileri kurtaracak?
Yoksa Türkiye'deki ırkçı faşist ve din tüccarı iktidar mı Filistinlileri kurtaracak?
Filistinlilerin sorunu bir toprak ve egemenlik sorunu ise, Kürtlerin Kurdistan’ı nedir? Yoksa Filistinliler ve diğer toplumlar için toprak kutsal iken, Kürtler için haram mıdır?
"Filistin'e elektrik verilmiyor, su verilmiyor, ambargo var, bu insanlık suçudur, savaş suçudur" diyenler, Rojava da elektrik santrallerini, buğday silolarını, ekmek fırınlarını ve su şebekelerini uçaklarla bombalayarak, dört milyon insanı öldürmeye çalışıyorlar. Camilerde Kur'an okuyan insanları bombalayıp, kanlarını Kur’an sayfalarına akıtan katilleri Filistin kurtarıcısı görmek de neyin nesi?
Filistin’in toprakları işgal edilmiş diyen münafıklar, Kurdistan'ın her karış toprağını canice işgal etmeye devam etmekteler. Milyonlarca Kürt’ün dini, dili, mezhebi, kültürü ve tarihi yok ediliyorken, nerde bu işgal edilmiş Filistin topraklarını savunanlar? 'Ben hakiki Kürt Müslümanım' deyip, Filistin milleti için kefen giyen aklı ve imanı kıt Kürt’e gelince, bu mecnunluk ve sarhoşluk hali değil de nedir? Kendi toprakları işgal altında iken, İman-i ve insani hiçbir hakkı yok iken, işgal edilmiş vatanın başkentinde, düşmanının bayrağını dalgalandırarak intikam diye slogan atanlara ne denir?
Bu dindarlık değildir, bu mecnunluktur. Bunu organize edenler ise, İslam tarihinin gelmiş geçmiş en büyük münafıklardırlar. 
Kürt’ün vatan davası, Filistinli’nin davasından daha az kutsal değildir. Kendi vatanında köle olan bir Müslüman, başka ülkeyi kurtarma fantezisinden vaz geçmelidir. Ne yazık ki, Filistin’e özgürlük diyenler, Kurdistan’ı yaşanmaz duruma getiren münafıklardırlar.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.