Altılı Masa ve sivil darbe 

Veysi SARISÖZEN yazdı —

  • Seçim gecesi bu “sivil cunta”, Erdoğan kaybettiği halde, “Erdoğan kazandı” derse ne yapacaksınız? Adam “14 Mayıs’ta gömeceğim” diyor. Daha şimdiden sesiniz, soluğunuz çıkmıyor, o gece siz de “İnce”leşecek misiniz?

Biraz bekledim; bakalım Hizbullahçı Hüdapar’a özenen Erdoğan’ın “gömme” tehdidine Altılı Masa, Kılıçdaroğlu, Babacan ve Akşener ne diyecekler diye.

“Tık” yok. Oysa Erdoğan Antep’te şöyle konuştu: “Erdoğan aday olamaz diyorlardı. YSK yüzlerine vurdu mu? Vurdu. Şimdi ne diyorlar? Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz. Yolunuz açık olsun. 14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz.”

Erdoğan kimleri “gömecek?”  Yeşil Sol Partiyi mi? Hayır. “Erdoğan aday olamaz” diye YSK’ya başvuranları. YSK Anayasa’yı çiğneyince de “Anayasa Mahkemesine gideceğiz” diyenleri.

Kimler bunlar? Altılı Masa’nın partileri; Deva Partisi, İyi Parti vs. Bu partiler Erdoğan’ın adaylığına itiraz ettiler ve YSK adaylığı onaylayınca “Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz” dediler.

 Yeşil Sol Parti, Erdoğan’ın adaylığına itiraz etmeye tenezzül bile etmedi. HDP’yi kapatmaya hazırlanan AYM’ye, “seçim darbesine” hazırlanan YSK’ya bunların elebaşı Erdoğan’ı “şikayet” etmenin abesle iştigal olduğunu Yeşil Sol Parti bilmez mi?

Altılı Masa’nın partileri ne de olsa “biz de devletin partileriyiz” diye düşündükleri için, devletlerine başvurdular ve de Erdoğan devlet adına onları Cudi’ye, Gabar’a, yani Kurdistan dağlarına “gömeceğini” söyledi. Bu arada da bu gömme işlerini “İHA’larıyla, SİHA’larıyla” yapacağını da eklemeyi unutmadı.

Bakınız, “bunları 14 Mayıs’ta ‘sandığa’ gömeceğiz” demedi. “Bunları 14 Mayıs’ta Cudi’ye, Gabar’a gömeceğiz” dedi.

Ya hu! Adam "sizi Kurdistan dağlarına SİHA’larla öldürüp gömeceğim" diyor, sizden ne ses var ne de nefes. Altılı Masa bu dehşet verici tehdidi belli ki üstüne almamış. “Aday olamaz” diye YSK’ya başvuranlar onlar. YSK “aday olur” deyince “Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz” diyenler de onlar. Erdoğan’ın YSK’ya ve AYM’ye gidenleri “gömeceğini” söylediği de aşikar. Ne olmuş oluyor? Altılı Masa “bizi değil, Yeşil Sol Parti’yi gömecek” diye mi avunmakta?

Avunun bakalım.

Erdoğan tüm muhalefeti Cudi’ye ve Gabar’a gömmeye değilse de kökten tasfiyeye hazırlanıyor. Bu adam en büyük ortağı Cemaat’i gömmüş, sizi mi gömmeyecek? Aklınızı başınıza alın!

Erdoğan 14 Mayıs’ta seçimi kaybedeceğini çok iyi biliyor. Gözlerinizin içine baka baka “ikinci sivil darbeye” hazırlanıyor. Cemaat’i nasıl 15 Temmuz’da TSK ve MİT eliyle gömdüyse, bu defa tüm muhalefeti Yüksek Seçim Kurulu eliyle gömmek üzere hummalı bir faaliyet içinde. “Gömeceğim” derken boşuna “YSK yüzünüze vurdu” demedi. Seçim günü de “beyninize vuracak” demenin önsözünü yazdı.

YSK bir yargı organı değil, “cunta”. Erdoğan, mali hırsızlıklarını örtbas etmesi için iki kardeşten birini Sayıştay Başkanı yaptığı gibi, “seçimi çalabilmek” için de o iki kardeşten diğerini YSK Başkanı yaptı. Adam mali ve siyasi hırsız. Mafya. YSK, Cuntanın Genelkurmayı ve Erdoğan da bunun Başkomutanıdır, tüm İl Seçim Kurulu Başkanları birer Ordu Komutanı ve tüm İlçe Seçim Kurulu Başkanları da birer Kolordu, Tugay, Tümen komutanıdır. Seçim bunlara emanet.

Seçim gecesi bu “sivil cunta”, Erdoğan kaybettiği halde, “Erdoğan kazandı” derse ne yapacaksınız? Adam “14 Mayıs’ta gömeceğim” diyor birader. Daha şimdiden sesiniz, soluğunuz çıkmıyor, o gece siz de “İnce”leşecek misiniz?

Sizi gömmeyi düşündüğü Cudi ve Gabar’ın, yani Kurdistan dağlarının halkı, Apocular, onların müttefiki sosyalistler, feministler, çevreciler o gece ne yapacaklarını tüm Cumhuriyet tarihi boyunca defalarca gösterdiler. Devlet onları bu yüz yıl içinde yüz defa gömmeye kalktı, mezarlarından yüz defa kıyam ettiler. Mustafa Suphilerin torunlarına bakın, Çayanların, Gezmişlerin, Kaypakkayaların çocuklarına bakın, Gezi’ye bakın, Kurdistan serhıldanlarına bakın, Cudi’ye, Gabar’a, Zap’a, Avaşin’e, Rojava’ya bakın…İmralı’ya gözünüzü dört açarak iyice bakın. Gömmeye kalkanları onlar şu ara gömüyorlar. Siz, ey Altılı Masa’nın kahramanları, Erdoğan-Bahçeli faşist iktidarını siz mi bugün perme perişan hale getirdiniz de, havanızdan geçilmiyor. Onbinlerce şehit, binlerce tutsak, yüzbinlerce mülteci sizin “militanlarınız” mı?

Demek ki, sizi gömmeye kalkacak olan faşist diktatöre haddini bildirecek, onu mümkünse “sandığa gömecek”, olmazsa yakasından tutup halkın mahkemesinde suçlu sandalyesine oturtacak büyük bir kahramanlar ordusu var. O gece bu kahramanlar sizi gömülmekten kurtaracak. İlk yardımları almadınız mı? Yeşil Sol Parti’nin kendi adayını çıkarmamasının, HPG’nin askeri eylemlerini seçim sonuna kadar durdurmasının diktatörlükten el aman diyen ülkenin yüzde altmışlık insanına, gerçekte tüm Türkiye’ye  ne büyük bir yardım olduğunu anlamadınız mı?

Kurtulmak ve gömülmemek için onlarla birlikte, tarihinizde ilk defa olsun direnmeye hazırlanacak mısınız, yoksa YSK “adam kazandı” dediğinde evlerinize dönüp, “önümüzdeki maçlara bakacağız” mı, diyeceksiniz?

Bu son “parlamenter maçtır”. Yüz yıllık lig 14 Mayıs günü sona erecek. Yeni bir lig başlayacak: Ya seçimsiz faşizm, ya da Demokratik Cumhuriyet ligi…

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.