Komplocular kazdıkları kuyuda...

Veysi SARISÖZEN yazdı —

  • Terör listenizin ve komplonuzun sonuçlarıyla boğuşuyorsunuz. TC NATO’ya karşı, F-16’ları vurmak için Rusya’dan füze alıyor. Şimdi NATO üyeleri, PKK’yi terör listelerine almış olmaktan ve onun önderine komplo yapmaktan, özetle TC’ye yaptıkları “yardımdan” memnunlar mı?

Şu hüküm cümlesi benim görüşüme göre Biden döneminde neler olacağını anlamada kilittir.

Biden yönetimi PKK’yi terör listesinden çıkarmadıkça ve “müttefiki” TC’yi İmralı işkencesine son vermesi için baskı altına almadıkça onun Rojava yönetimine verdiği taktik desteğe güven olmaz.

15 Şubat 1999 tarihi, başında ABD’nin bulunduğu uluslararası komplonun tarihidir. Gerçek katilleri ortaya çıkan Olaf Palme suikasti ile başlayan bu uluslararası komplo önce PKK’nin “terör listelerine” alınmasıyla başladı ve PKK Önderi Öcalan’ın Türkiye’ye teslimiyle en yüksek aşamaya ulaştı.

Neden bu komplo tertiplendi?

Birincisi ABD’nin başlattığı Birinci Körfez Savaşı ile birlikte, hemen hemen bütün devletlerin bulaştığı “üçüncü dünya savaşı”na en büyük hazırlık komploydu. Bu da kanıtlandı. Eğer Öcalan Kürt özgürlük hareketinin başında bulunabilseydi, Ortadoğu’da başlayan bu küresel emperyalist savaş, kısa bir zaman sonra perspektifi “konfederalist barış” olan “üçüncü yol” savaşına dönüşürdü. Ve bu savaş zaferle sonuçlanırdı. Komploya ve ardından Türk faşizmine, Rusya ve ABD arasındaki kirli pazarlıklara rağmen bu kısmen Rojava’da gerçekleşti. Aposuz yıllarda elde edilen bu zafer, onun özgür olduğu koşullarda, birkaç yıl içinde Ortadoğu’da kalıcı bir demokrasi ve barış sonucunu verirdi.

İddiamızın temel kanıtı, küresellerin başlattığı bu savaş esnasında hiç kimsenin baş edemediği, Suriye’nin ve Irak’ın yarısını ele geçiren, Avrupa Başkentlerini kana bulayan DAİŞ’e karşı Apocu hareketin oynadığı tarihi roldür. Şu sıralar Amerikalılar böyle bir tarihi rol oynayan Apocu YPG ve YPJ güçlerini tebrik etmekle meşguller. Ama hala Öcalan’ın kurduğu parti terör listelerinde ve Öcalan İmralı’da, Ortadoğu’da ise insanlık krizi devam ediyor.

İnsanlık Öcalansızlığın acısını çekti ve hala çekiyor.

İddia ediyorum ki, Öcalan bugün İmralı’dan çıksın, hareketin başına geçsin, Ortadoğulu yüz milyonluk kitleler kısa zamanda birleşir ve bu küresel kanlı oyuna son verir. Öcalan dışında bir devlet başkanı ve siyasetçi onun misyonuna sahip değildir. Merkellerin, Macronların, Bidenların Ortadoğulu halkların nezdinde esamesi okunmaz. Bunların devletleri Ortadoğu devletlerini etkiler, ama o devletlerin halklarını tek bir program etrafında birleştiremez. Onlar devlet gücüyle konuşur, Öcalan halkın diliyle. O halkların önderi olmuştur. Dünyada böyle bir önder yoktur.

NATO, AB devletleri ve ABD şu anda hem Suriye’de hem de tüm Ortadoğu’da DAİŞ belasına karşı terör listesine aldıkları PKK’ye, Apocu YPG’ye ve bizzat Öcalan’a muhtaçlar. Tarih komployu ve terör listelerini çoktan çöpe attı.

Komplonun ikinci nedeni ise Türkiye’nin NATO üyesi olmasıydı. Avrupa ve ABD bu nedenle PKK’yi terör listelerine aldılar ve Öcalan’a karşı komplo yaptılar. Bu açık bir gerçektir. Bunun kanıtı şudur: NATO üyesi olmayan Rusya PKK’yi terör listesine almadı. Ama birinci bölümde anlattığımız gibi, o da Ortadoğu paylaşım savaşına hazırlandığı için, Batılılarla birlikte bu komploda rol aldı.

Şimdi NATO üyeleri, PKK’yi terör listelerine almış olmaktan ve onun önderine komplo yapmaktan, özetle TC’ye yaptıkları “yardımdan” memnunlar mı? Türkiye’yi “sözde stratejik müttefik” olarak ilan edenler, ona ABD’nin “hasımlarına” karşı uygulanan yaptırımları uygulayanlar, komplonun ve Türkiye’yi PKK’ye karşı desteklemiş olmanın berbat sonuçlarıyla boğuşuyorlar. Hatta Biden yönetimi Türk devletini, Çin, İran ve K.Kore gibi hizaya getirilmesi gereken ülkeler torbasına koydu bile. Bu gidiş komplonun sonucudur. O halde NATO üyesidir denerek TC ile dayanışma amacıyla PKK’yi terör örgütleri listelerine alma ve komplo politikalarınız iflas ettiğine göre, halkların önünde şiddetli bir özür borcunuz var.

Terör listenizin ve komplonuzun sonuçlarıyla boğuşuyorsunuz. TC NATO üyesi Yunanistan’ı tehdit ediyor. Libya’da sizin karşınızda. Akdenizde savaş havaları estiriyor. Fransa’ya düşmandır. Almanya’ya karşı muazzam bir casusluk ağı kuruyor. NATO’ya karşı, F-16’ları vurmak için Rusya’dan füze alıyor. Büyük bir hızla Çin emperyalizmine yanaşıyor. Ve Biden yönetimini 15 Temmuz darbesinin suçlusu ilan ediyor.
Tekrar başa dönersek:

Biden yönetimi ve AB devletleri kendi çıkarları için PKK’yi terör örgütleri listesine alarak ve Öcalan’a karşı komplo yaparak şu anda hala akan kanların, Güney ve Kuzey Kürdistan’da Kürt halkına karşı girişilen faşist ve sömürgeci zorbalıkların baş sorumluları olarak, attıkları bu adımları geri almadıkça, Rojava’da gerillanın sırtını okşayarak Kürdistan halklarına asla güven veremezler.

Yarın, 13 Şubat’ta Kürt halkı, onun dostları, barışseverler ve demokratlar küresel çapta komploya karşı halklara gerçekleri açıklayacak, komploya katılan devletleri bir kere daha Kürt halkının iradesi karşısında saygılı olmaya davet edecekler.

Öcalan’a özgürlük.

PKK’yi terör örgütü listelerinizden çıkarın.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.